Decizie de ultim moment la înmormântarea lui Nicu Covaci! De ce nu vrea familia să respecte ultima dorință a artistului

**Familia lui Nicu Covaci a optat pentru o înmormântare tradițională, în ciuda dorințelor artistului**

**Decizia familiei Covaci privind ultimele dorințe ale artistului**

Familia lui Nicu Covaci a ales să organizeze înmormântarea acestuia conform tradițiilor creștin-ortodoxe, în loc să urmeze dorințele exprimate de artist.

Marți și miercuri, iubitorii de muzică și cei care l-au admirat pe Nicu Covaci sunt așteptați să aducă un ultim omagiu la Filarmonica din Timișoara. Nicu Covaci, solistul trupei Phoenix și o legendă a rock-ului românesc, va fi comemorat în acest loc semnificativ pentru cariera sa.

În timp ce Nicu Covaci și-a exprimat dorința ca trupul său să fie incinerat, familia a optat pentru o înmormântare conform ritualurilor ortodoxe. Costin Adam, solistul trupei Phoenix, a confirmat dorințele artistului, menționând că acestea ar fi trebuit respectate. Totuși, decizia finală nu a fost în mâinile trupei.

„Dorința lui Nicu a fost să continuăm cu Phoenix, deoarece nu a vrut ca efortul de 62 de ani să fie în van. De asemenea, el și-a dorit ca cenușa să fie împărțită: o parte să fie aruncată în Marea Mediterană, în Spania, iar cealaltă parte să fie păstrată alături de cenușa mamei sale, care este încă în România”, a declarat Costin Adam pentru G4Media.ro.

Nicu Covaci a lăsat instrucțiuni clare referitoare la incinerare și împărțirea cenușii. El și-a dorit ca o parte a acesteia să fie împrăștiată în Marea Mediterană, în Spania, și cealaltă parte să fie îngropată lângă cenușa mamei sale, Tamara, decedată în 1992.

Luni, impresara trupei Phoenix, Raluca Talasman, a declarat că nu a existat niciun conflict între trupă și familie în privința ultimei dorințe a artistului.

„Nu a fost niciodată o opțiune discutată cremarea. Au apărut informații eronate în presă, sugerând că familia ar fi contestat decizia trupei. În realitate, trupa nu a avut niciun cuvânt de spus în această chestiune, deoarece nu suntem factorul decizional”, a explicat Talasman pentru Hotnews.ro.