Răspunsul dur al tatălui lui Imane Khelif, Sportiva acuzată că este bărbat: ‘Copilul meu e fată’

### Jocurile Olimpice de Anul Acesta: Scandalul Imane Khelif și Reacția Tatălui său

Jocurile Olimpice de anul acesta nu au fost lipsite de controverse. Cea mai mediatizată dintre acestea a fost legată de pugilista algeriană Imane Khelif, iar ceea ce a urmat a devenit viral. În fața acuzațiilor aduse fiicei sale, tatăl lui Imane Khelif a răbufnit și, sătul de critici, a prezentat dovada că sportiva este femeie.

### Scandalul Imane Khelif la Jocurile Olimpice

Scandalul a început după ce Imane Khelif a dominat-o pe adversara sa, italianca Angela Carini, care a renunțat la luptă după doar 46 de secunde. În ciuda performanței impresionante, Khelif a fost acuzată că ar fi bărbat, iar presa internațională a preluat rapid subiectul. Imane a ținut prima pagină a ziarelor internaționale când s-a calificat în semifinalele probei feminine de 66 kg, după ce a avut o prestație excelentă împotriva unguroaicei Anna Luca Hamori, scor 5-0.

### Reacția Tatălui lui Imane Khelif

Tatăl lui Imane Khelif, Omar Khelif, a ieșit în față pentru a-și apăra fiica, pe fondul întrebărilor legate de identitatea sa de gen. El a afirmat că Imane s-a născut și a fost crescută ca o fată:

„Copilul meu este o fată. A fost crescută ca o fată. Este o fată puternică. Am crescut-o să fie muncitoare și curajoasă. Are o voință puternică de a munci și de a se antrena,” a declarat Omar Khelif într-un interviu acordat Sky News.

### Susținerea Federației de Box din Algeria

Federația de box din Algeria a publicat pe rețelele de socializare un mesaj de suport pentru Imane Khelif:

„A fost absolut incredibil să vedem sprijinul pentru Imane Khelif venind din întreaga lume în ultimele zile! Mesageria noastră și căsuța poștală au fost inundate cu încurajări din toate colțurile lumii. Dragostea va triumfa întotdeauna asupra urii. Vă mulțumim!”

### Documentul Oficial și Determinarea de a Lupta

Omar Khelif a prezentat un document oficial datat 2 mai 1999, care confirmă identitatea de sex feminin a fiicei sale. El a denunțat reacția împotriva ei ca fiind imorală și nedreaptă, îndemnând-o pe Imane să aducă o medalie de aur pentru Algeria și să le închidă gura tuturor criticilor.

„Adversara italiană cu care s-a confruntat nu a putut să o învingă pe fiica mea pentru că fiica mea a fost mai puternică și ea a fost mai moale,” a adăugat el.

### Participarea la Jocurile Olimpice

Imane Khelif și Lin Yu-ting, o pugilistă din Taiwan, au fost permise să participe la Jocurile Olimpice, Comitetul Internațional Olimpic (CIO) urmând criterii diferite de cele ale Asociației Internaționale de Box (IBA). IBA i-a descalificat pe ambii boxeri de la Campionatele Mondiale de anul trecut, după ce nu au trecut un test de eligibilitate privind testosteronul și sexul.

Thomas Bach, președintele CIO, a subliniat că nu a existat „niciodată nicio îndoială” că Imane și Yu-ting sunt femei:

„Avem două boxere care s-au născut ca femei, care au fost crescute ca femei, care au pașaport de femeie și care au concurat mulți ani ca femei,” a declarat Thomas Bach.

### Concluzie

Scandalul Imane Khelif a evidențiat provocările și prejudecățile cu care se confruntă sportivii de elită. În ciuda controverselor, sprijinul puternic al familiei și al comunității internaționale de box a fost esențial pentru Imane Khelif. Determinarea sa de a lupta și de a aduce onoare țării sale rămâne neclintită, iar mesajul de iubire și susținere a triumfat asupra urii și criticilor nefondate.