Decizia radicală a Sabrinei Voinea după ce România a pierdut medalia de bronz la sol

### Decizia Radicală a Sabrinei Voinea După Contestația Respinsă la Sol

Sabrina Voinea a luat o decizie radicală după ce contestația ei la proba de sol a fost respinsă, iar colega sa, Ana Bărbosu, a pierdut medalia de bronz la Paris în favoarea unei gimnaste din America. Camelia Voinea, mama și antrenoarea Sabrinei, a anunțat retragerea acesteia din gimnastică printr-un mesaj emoționant postat pe Facebook.

### Anunțul Cameliei Voinea
Camelia Voinea a exprimat frustrarea și dezamăgirea față de situația Sabrinei:
“Sabrina nu a ieșit din covor la nicio linie acrobatică, sunt toate aici, merita medalie! Noi astăzi aici am întrerupt gimnastica, pentru drepturile noastre nu se zbate nimeni! Vă iubim infinit pe toți cei care ne-ați susținut. Atât am putut suporta!”

### Dezamăgirea Sabrinei Maneca-Voinea
Sabrina Maneca-Voinea a fost profund dezamăgită după ce a ieșit pe locul 4 în finala de la sol și contestația ei a fost respinsă:
“După cum aţi văzut, la bârnă am mers puţin mai slab, dar după aia m-am adunat foarte bine la sol, mi-am făcut solul cât am putut eu de bine, mi-au ieşit liniile acrobatice, mi-a ieşit artistica. A fost cel mai bun sol, a fost mai bun ca la Europene şi ca la Mondialele de anul trecut. Dar nici nu ştiu exact să vă spun ce s-a întâmplat. Da, mă simt nedreptăţită, pentru că ştiam că meritam o notă mult mai mare.

Nu ştiu ce s-a întâmplat cu contestaţia, şi americanca a contestat şi ei i-a mărit nota. Şi am făcut exerciţiul cât am putut eu de bine, nu am ieşit afară din covor. Nu ştiu să vă spun, de ce nu s-a modificat. Eu nu am auzit nimic să-mi spună că m-au penalizat acolo sau dincolo. Eu ştiu foarte bine cum am făcut solul, ştiu foarte bine că nu am ieşit afară din covor, ştiu că liniile acrobatice mi-au ieşit destul de bine, artistica am făcut-o destul de bine…”, a spus Sabrina, plângând.

### Pierderea Medaliei de Bronz de către Ana Bărbosu
Ana Bărbosu a avut și ea parte de o mare dezamăgire. Inițial clasată pe locul 3, ea a pierdut medalia de bronz după ce echipa Statelor Unite a contestat punctajul și americanca a primit câteva sutimi în plus. Ana a declarat:
“Mi-este ruşine pentru că am mai şi urcat acolo sus. Îmi pare rău, pentru că aş fi putut duce din nou România pe podium la gimnastică. A fost… Staţi să-mi aleg cuvintele. A fost o finală la care nu mă aşteptam. În primul rând am plâns două zile încontinuu până acum pentru că am ajuns în finală şi m-am gândit că mai bine plâng înainte de finală… şi când am văzut că am făcut cel mai bun exerciţiu de la această competiţie, am fost foarte mândră de mine. Şi sunt în continuare. Când am văzut că sunt pe trei m-am gândit că duc din nou România pe podium la Olimpiadă la gimnastică.

Şi apoi a fost decizia arbitrilor să schimbe chestia asta. Cam multe se întâmplă. Sunt dezamăgită de această decizie şi ştiu în inima mea că am făcut tot ce am putut. Ştiu că primul rezultat a fost… Nu vreau să trec peste calculele arbitrilor, dar ce este în inima mea este în inima mea şi vă daţi seama că mi-aş fi dorit mai mult să fie România pe locul trei decât tot America”, a spus Ana Bărbosu după ce i s-a retras medalia.

### Concluzie
Decizia Sabrinei Voinea de a se retrage din gimnastică, anunțată de mama și antrenoarea sa, Camelia Voinea, vine în urma unei serii de decizii contestate și respinse care au adus multă dezamăgire în echipa României. Această situație evidențiază dificultățile și frustrările cu care se confruntă sportivii de elită, dar și necesitatea unui sistem de evaluare corect și transparent în competițiile sportive.