Ana Barbosu, declaratii in lacrimi dupa ce a fost data jos de pe podium: “Mi-este rusine pentru ca am mai si urcat

### Ce S-a Întâmplat?

Ana Maria Barbosu a fost inițial declarată medaliată cu bronz la sol, după o evoluție consistentă care i-a adus un punctaj de 13.700 puncte. Bucuria echipei României a fost de scurtă durată, deoarece decizia a fost contestată și schimbată în doar 30 de secunde.

Americanca Jordan Chiles a depus o contestație și a obținut o ajustare a punctajului său, de la 13.666 la 13.766 puncte, ceea ce i-a permis să urce pe ultima treaptă a podiumului de pe locul 5. În consecință, Ana Maria Barbosu și Simona Voinea Maneca au terminat pe locurile 4, respectiv 5.

### Reacția Ana Mariei Barbosu

După pierderea medaliei de bronz la Jocurile Olimpice, Ana Maria Barbosu a declarat în lacrimi că îi este rușine și a exprimat profunda dezamăgire față de decizia arbitrilor:

“Mi-este rușine pentru că am mai și urcat acolo sus. Îmi pare rău, pentru că aș fi putut duce din nou România pe podium la gimnastică. A fost… Stați să-mi aleg cuvintele. A fost o finală la care nu mă așteptam. În primul rând am plâns două zile încontinuu până acum pentru că am ajuns în finală și m-am gândit că mai bine plâng înainte de finală… și când am văzut că am făcut cel mai bun exercițiu de la această competiție, am fost foarte mândră de mine. Și sunt în continuare.

Când am văzut că sunt pe trei m-am gândit că duc din nou România pe podium la Olimpiadă la gimnastică. Și apoi a fost decizia arbitrilor să schimbe chestia asta. Cam multe se întâmplă”, a declarat Barbosu, pentru Agerpres.

„Sunt dezamăgită de această decizie și știu în inima mea că am făcut tot ce am putut. Știu că primul rezultat a fost… Nu vreau să trec peste calculele arbitrilor, dar ce este în inima mea este în inima mea și vă dați seama că mi-aș fi dorit mai mult să fie România pe locul trei decât tot America”, a adăugat Barbosu.

### Reacția Sabrinei Maneca-Voinea

Și Sabrina Maneca-Voinea a simțit că a fost nedreptățită de nota primită în finala de la sol:

„După cum ați văzut, la bârnă am mers puțin mai slab, dar după aia m-am adunat foarte bine la sol, mi-am făcut solul cât am putut eu de bine, mi-au ieșit liniile acrobatice, mi-a ieșit artistică. A fost cel mai bun sol, a fost mai bun ca la Europene și ca la Mondialele de anul trecut. Dar nici nu știu exact să vă spun ce s-a întâmplat. Da, mă simt nedreptățită, pentru că știam că meritam o notă mult mai mare.

Nu știu ce s-a întâmplat cu contestația, și americanca a contestat și ei i-au mărit nota. Și am făcut exercițiul cât am putut eu de bine, nu am ieșit afară din covor. Nu știu să vă spun, de ce nu s-a modificat. Eu nu am auzit nimic să mi spună că m-au penalizat acolo sau dincolo.

Eu știu foarte bine cum am făcut solul, știu foarte bine că nu am ieșit afară din covor, știu că liniile acrobatice mi-au ieșit destul de bine, artistică am făcut-o destul de bine…”, a declarat Sabrina Maneca-Voinea plângând.