David Popovici a luat o decizie radicală, după revenirea în țară de la Jocurile Olimpice de la Paris

David Popovici a marcat o performanță deosebită în sportul românesc la Jocurile Olimpice de la Paris, obținând medalia de aur în proba de 200 metri liber și medalia de bronz la 100 metri liber. La doar 19 ani, înotătorul român, deja câștigător al multiple titluri europene și mondiale, a anunțat că va lua o pauză de aproximativ 2-3 luni.

David Popovici, recent întors în țară, a fost întâmpinat cu căldură la aeroportul din România. După succesul din capitala Franței, sportivul legitimat la CS Dinamo se pregătește pentru o vacanță bine-meritată. „Am nevoie să iau o pauză de la înot. După o perioadă atât de intensă, este esențial să îți acorzi timp pentru a te relaxa și a te reîncărca. Chiar și în afara bazinului, antrenamentele au continuat fără încetare. Acum, vreau doar să mă bucur de înotul în ocean și să îmi revin mental înainte de a reveni la antrenamente”, a declarat David Popovici într-un interviu cu Kyle Sockwell.

Deși va lua o pauză de la antrenamentele riguroase, David Popovici a menționat că va continua să înoate în ocean în timpul vacanței sale. „În prima săptămână după vacanță, te simți de parcă ai fi o piatră în apă. Chiar și atunci când continui să înoți în vacanță, nu este același lucru cu rutina zilnică de antrenamente. Îmi place să înot și voi continua să fac asta, dar acum este momentul să mă relaxez puțin”, a adăugat el.

David Popovici a devenit primul înotător masculin român care câștigă o medalie de aur la Jocurile Olimpice, aducând un plus de prestigiu sportului românesc. În prezent, el studiază la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București, după ce a absolvit Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc” din București.

Campionul a mai câștigat medalii de aur la Campionatele Europene de la Roma 2022 și Belgrad 2024 și a obținut același rezultat la Campionatele Mondiale de la Budapesta 2022.