Andreea Esca rupe tăcerea despre o “rană deschisă” de zeci de ani .Puțini știau asta despre copilăria ei….

## David Popovici și Andreea Esca Trag un Semnal de Alarmă Asupra Condițiilor Precum Bazinele de Înot din România

### David Popovici: Campionul Care a Făcut Istorie la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

David Popovici a impresionat lumea sportului la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, câștigând o medalie de aur și una de bronz. Performanțele sale excepționale au adus mândrie României, dar, în cadrul unui interviu recent, campionul a subliniat o problemă majoră: condițiile precare ale bazinelor de înot din România.

### Andreea Esca Reacționează la Declarațiile lui David Popovici

După ce David Popovici a adus în discuție lipsa condițiilor adecvate pentru tinerii sportivi din România, Andreea Esca a abordat subiectul într-o postare pe rețelele de socializare, împărtășindu-și propria experiență din copilărie. Înotătoare de la vârsta de șase ani, Andreea și-a amintit cu nostalgie de anii ’80, când totul era bine organizat și bazinul era bine întreținut.

### Amintirile din Copilărie ale Andreei Esca

Andreea Esca a rememorat vremurile în care bazinul 23 August, acum cunoscut sub numele de Lia Manoliu, era un loc de antrenament bine întreținut și igienizat. „Dimineața mergeam la școală, după la antrenament. Totul era foarte bine organizat și curat, bazinul era dezinfectat mereu”, a scris Andreea. Din păcate, în prezent, bazinul de înot se află în paragină, o problemă pe care David Popovici a evidențiat-o.

### Starea Actuală a Bazinelor de Înot din România

Andreea Esca a descris situația deplorabilă a bazinului Lia Manoliu: „La aproape jumătate de secol de la povestea mea, copiii din gâscă din imagine sunt toți bine. Diferența e că bazinul (căruia s-a schimbat numele în Lia Manoliu) de la interior stă închis de 6 ani ani, după ce, în paragină în care se afla, a mai înotat și un șobolan pe culoarul favoriților.

În baia din vestiar, ultima dată când am trecut pe acolo, dușurile erau smulse din pereți, iar cele care existau erau practic niște țevi fără cap. Despre toalete nu doresc să povestesc, că poate citiți la masă postarea mea.”

### Întrebări și Speranțe

Andreea Esca a exprimat frustrarea și nedumerirea ei cu privire la neglijarea infrastructurii existente. „Cei de la sărituri în apă nu mai au în ce sări, și exersează pe niște saltele, că s-a închis și acest bazin, iar despre bazinul de afară … v-a povestit campionul nostru olimpic.

Multă vreme am suferit teribil, am pus întrebări când am auzit că cineva ar dori să lase tot să se prăbușească, special, pentru a construi niște blocuri acolo, dar pentru că nu am adunat date care să confirme zvonul, nu îl consider o informație.”

### Apelul la Acțiune

Andreea Esca și-a exprimat speranța că mesajul lui David Popovici va declanșa schimbări pozitive: „Dar sper în continuare, că poate odată cu semnalul de alarmă tras de acest copil minune, pe numele lui David Popovici, o să scriu și povestea renașterii locului copilăriei noastre!”

### Concluzie

Performanțele excepționale ale lui David Popovici la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 au adus în prim-plan problema condițiilor precare ale bazinelor de înot din România. Atât el, cât și Andreea Esca, au evidențiat necesitatea urgentă de îmbunătățire a infrastructurii pentru a sprijini tinerii sportivi. Mesajele lor sunt un apel la acțiune pentru autorități și societate, subliniind importanța investițiilor în sport și în facilități adecvate.