Unde și când va fi înmormântat legendarul Nicu Covaci. Slujba va fi oficiată de Mitropolitul Banatului

Nicu Covaci, figura emblematică a trupei Phoenix, va fi onorat cu o ceremonie de înmormântare specială, prezidată de Mitropolitul Banatului. Slujba va avea loc în Timișoara, orașul care i-a fost atât casă, cât și sursă de inspirație de-a lungul vieții.

Nicu Covaci, care a decedat la vârsta de 76 de ani după o lungă perioadă de probleme de sănătate, va fi înmormântat în Cimitirul Eroilor din Timișoara. Anunțul a fost făcut de membrii trupei Phoenix, care au comunicat și despre lupta sa cu o boală gravă.

Conform rapoartelor, starea de sănătate a lui Covaci s-a deteriorat semnificativ după ce a suferit o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta o tumoră pe creier în primăvara acestui an. În ciuda eforturilor medicilor de la Spitalul Județean din Timișoara, Nicu Covaci a decedat pe data de 2 august.

Data exactă a ceremoniei de înmormântare va fi stabilită și comunicată ulterior familiei și apropiaților, pentru a le permite să își ia rămas bun într-un mod respectuos și demn.

Contribuția lui Nicu Covaci la muzica românească și impactul său cultural vor rămâne în memoria colectivă. A fost nu doar un muzician talentat, dar și un apărător al libertății, ale cărui melodii au inspirat și mobilizat generații de români.