Mamă și fiică pilotează împreună avionul. Povestea impresionantă care a făcut înconjurul lumii

Când Donna Garrett era copil în Los Angeles, i se părea normal ca mama sa să fie pilot de linie, având în vedere că și tatăl său avea aceeași profesie. “Era doar jobul plictisitor pe care părinții mei îl făceau când mergeau la muncă,” își amintește Donna, acum în vârstă de 26 de ani, râzând.

De fapt, mama ei, Suzy Garrett, a fost una dintre primele femei pilot pentru compania aeriană regională SkyWest din SUA, deschizând drumul pentru multe alte femei în aviație.

Pe măsură ce Donna a crescut, a început să aprecieze mai mult pasiunea și libertatea pe care părinții ei le-au avut în a explora lumea și, inspirată de acestea, a decis să-și urmeze propriul drum în aviație. În septembrie 2019, Donna a zburat pentru prima dată ca pilot alături de mama sa, Suzy, marcând prima echipă de piloți mamă-fiică la SkyWest.

Acest zbor special a avut loc acum mai bine de un an, dar povestea lui Donna și Suzy a câștigat popularitate neașteptată în ultimele săptămâni. Fotografiile lor împreună, zâmbind mândre în cabina pilotului, au circulat pe internet.

“Știam că este ceva cu adevărat special,” spune Suzy, care sărbătorea 30 de ani de activitate la SkyWest când a pilotat împreună cu fiica ei.

Suzy și-a amintit „reacția tuturor celorlalți” ca fiind unul dintre cele mai frumoase aspecte ale experienței.

Donna a început să zboare când era la universitate, după ce a fost învățată de tatăl ei pilot. “M-am îndrăgostit absolut de zbor,” spune ea.

Donna a studiat la două școli de zbor din sudul Californiei, și-a completat pregătirea în Michigan, și și-a acumulat orele de zbor lucrând pentru companii mai mici. S-a alăturat SkyWest în aprilie 2019.

“Voi fi sinceră, nu mi-am dat seama că pionier în acest domeniu a fost mama mea până destul de recent,” spune Donna.

“Am crescut văzând-o în acest rol și abia după ce am crescut, de fapt, urmând această carieră, mi-am dat seama cât de rară este poziția ei în acest domeniu și mi-am dat seama că ceea ce făcea ea la vremea ei a fost foarte impresionant.”

Donna și Suzy vorbesc cu căldură despre timpul în care au ajuns să zboare împreună. În septembrie 2019, duo-ul a operat un CRJ700 între Los Angeles, San Diego, Fresno și Salt Lake City.

“Nu am avut niciodată ocazia să zbor cu un capitan atât de experimentat,” spune Donna.

Suzy a adăugat că, în cabina de zbor, legăturile lor de familie au ocupat un loc secundar profesionalismului.

“Dar este foarte emoționant să o văd așezată lângă mine, am simțit mândrie și bucurie să o am pe Donna cu mine la serviciu,” spune ea. “Este de nedescris, sunt foarte, foarte mândră de ea, face o treabă fantastica.”

Suzy speră că și fiul ei se va alătura în cabina de pilotaj data viitoare. Este un pilot recent calificat și urmează să se alăture în curând SkyWest.

“Acesta ar fi un vis absolut împlinit,” a adăugat Donna.