Ce s-a întâmplat cu Nicu Covaci spre finalul vieții. Medicul care l-a îngrijit, detalii triste despre ultimele sale clipe

**Ultimele momente ale lui Nicu Covaci: Remarcabila putere de a înfrunta boala**

Nicu Covaci, cunoscut ca fondatorul și liderul trupei Phoenix, a trecut în neființă pe 2 august, la vârsta de 77 de ani, din cauza unei forme extrem de agresive de cancer cerebral. Anunțul a fost făcut de medicul Dorel Săndesc de la Spitalul Județean Timișoara, care i-a oferit îngrijirea necesară.

Medicul Săndesc a explicat că Nicu Covaci a fost diagnosticat cu o formă severă de cancer cerebral, confirmată atât în România, cât și în Spania. După o intervenție chirurgicală realizată de profesorul Horia Pleș, artistul a avut o perioadă de ameliorare, în care a putut comunica normal. Cu toate acestea, diagnosticul era fatal, iar evoluția bolii a fost negativă și ireversibilă, în ciuda tratamentelor și radioterapiei primite.

„A fost diagnosticat cu o formă de cancer cerebral extrem de agresivă. Deși a avut o perioadă de ameliorare după operație, starea sa a continuat să se deterioreze, în ciuda tuturor eforturilor terapeutice. Diagnosticarea anatomică a indicat o evoluție negativă și rapidă a bolii”, a spus Dorel Săndesc, care a purtat un tricou cu sigla trupei Phoenix în semn de omagiu.

Medicul a subliniat că, în ciuda diagnosticului crunt, Nicu Covaci a păstrat o forță interioară remarcabilă. „Chiar și atunci când starea sa fizică a început să se deterioreze, artistul a continuat să aibă o privire de leu și o atitudine pozitivă. S-a bucurat de vizitele prietenilor și de momentele de muzică, care i-au adus o mare plăcere”, a adăugat Săndesc.

De asemenea, membrii trupei Phoenix au anunțat pe 31 iulie că Nicu Covaci a întâmpinat complicații postoperatorii după intervenția chirurgicală din martie, ceea ce a dus la suspendarea tratamentului său. Operația de pe 22 martie, efectuată la Spitalul Județean Timișoara, a avut ca scop îndepărtarea unei tumori cerebrale, după ce liderul trupei Phoenix a început să resimtă amorțeli faciale și probleme de vedere cu aproximativ două săptămâni înainte.