Andreea Esca rupe tăcerea despre o “rană deschisă” de zeci de ani. Puțini știau asta despre copilăria ei

**David Popovici și Andreea Esca discută despre starea bazinelor de înot din România**

David Popovici a realizat performanțe remarcabile la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, câștigând medalia de aur și medalia de bronz. Într-un interviu, înotătorul a abordat un subiect important: starea precară a bazinelor de înot din România și lipsa de suport pentru tinerii sportivi.

**Reacția Andreei Esca la criticile lui David Popovici**

După ce David Popovici a subliniat problemele cu infrastructura sportivă din România, Andreea Esca a comentat acest subiect într-o postare recentă, aducând în discuție propria experiență din copilărie.

Andreea Esca a început să înoate la vârsta de șase ani, în jurul anului 1980, la bazinul 23 August, pe care îl descrie cu nostalgie. Își amintește de antrenamentele bine organizate și de curățenia bazinului, care acum este într-o stare de degradare avansată.

„După aproape 50 de ani, am constatat cu tristețe că bazinul Lia Manoliu, unde am învățat să înot, a fost lăsat să se degradeze. În prezent, acest loc este închis de șase ani și se află într-o stare avansată de deteriorare. Am găsit dușuri smulse și toalete într-o stare deplorabilă. Chiar și bazinul pentru sărituri este inutilizabil, iar sportivii sunt nevoiți să exerseze pe saltele.

Mult timp am fost îngrijorată de perspectiva că terenul ar putea fi demolat pentru a face loc unor construcții rezidențiale, dar nu am reușit să confirm aceste informații. Am întrebat colegii și prietenii care lucrează în domeniu de ce nu se întreține această bază de natație importantă, dar nici ei nu au răspunsuri clare. Sper că, prin atenția acordată de David Popovici, se va putea realiza o renaștere a acestui loc care a fost atât de important în copilăria noastră”, a scris Andreea Esca în postarea sa.