Reactie incredibila a presei din Anglia, dupa ce David Popovici l-a invins pe Matt Richards si a castigat aurul olimpic la 200m liber

David Popovici: Nou Campion Olimpic la 200 Metri Liber

David Popovici, în vârstă de 19 ani, a devenit noul campion olimpic la proba de 200 de metri liber, după ce a câștigat finala desfășurată luni, 29 iulie. Înotătorul român a avut o revenire spectaculoasă pe ultimii 50 de metri ai cursei, depășindu-l pe englezul Matt Richards cu doar două sutimi de secundă.

O Finală Dramatică

David Popovici a încheiat cursa cu timpul de 1:44:72, în timp ce Matt Richards a obținut 1:44:74, iar americanul Luke Hobson a câștigat bronzul cu un timp de 1:44:79. La scurt timp după victoria românului la Paris, publicația britanică The Guardian a descris pierderea lui Matt Richards drept „agonizantă”.

„O medalie de argint agonizantă pentru Matt Richards” a titrat The Guardian. “Aur la 200 de metri liber pentru românul David Popovici, o medalie de argint agonizantă pentru Matt Richards și bronz pentru americanul Luke Hobson, care l-a învins pe Duncan Scott cu 0,08 secunde.”

„Skinny Legend” – O Nouă Poreclă

Site-ul oficial al Jocurilor Olimpice 2024 de la Paris, olympics.com, i-a atribuit lui David Popovici o nouă poreclă după finala de la 200 de metri liber: „Skinny Legend” (în traducere „Legenda Subțire”, o referință la fizicul înotătorului român).

„David Popovici se chinuie să pornească un microfon. ‘Apasă și ține apăsat? Instrucțiuni neclare’, glumește el odată ce reușește să facă sistemul de sunet să funcționeze. Pentru un om care iubește simplitatea în tot ce face, este o frustrare de moment într-o noapte de altfel fabuloasă la Paris 2024, în urma căreia a devenit primul înotător român care câștigă un aur olimpic.

Popovici și-a permis câteva momente de bucurie neînfrânată, lovind apa după ce și-a văzut numele cum apare în topul clasamentului în cursa de 200 metri liber, în Paris La Defense Arena, pe 29 iulie. Celebrarea sa a fost, cu toate acestea, temporară.

Jumătate de oră mai târziu, ‘Skinny Legend’ și-a revenit la normal: meditativ, rezervat și, mai presus de toate, în control asupra emoțiilor sale.”, au relatat cei de la olympics.com.

Supranumele „Regele David”

De-a lungul timpului, David Popovici a mai fost supranumit „Racheta”, „Regele David” sau „Delfinul”, dar „Skinny Legend” reflectă perfect fizicul și stilul său de înot caracterizat de grație și eficiență.

Povestea Succesului

David Popovici și-a construit un renume impresionant în lumea înotului, fiind cunoscut pentru determinarea și perseverența sa. La doar 19 ani, a reușit să devină un exemplu de excelență și inspirație pentru tinerii sportivi din România și din întreaga lume.

Victoria sa la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 marchează un moment istoric pentru sportul românesc, confirmându-i statutul de campion și deschizând noi orizonturi pentru viitorul său în înot.

David Popovici este acum un nume de referință în sportul mondial, iar performanța sa la 200 de metri liber va rămâne în istoria Jocurilor Olimpice și în inimile celor care au urmărit cu sufletul la gură evoluția sa spectaculoasă.