Starea lui Florin Piersic, mai gravă decât se credea? Deși a fost externat din spital, veștile nu sunt prea bune! Un detaliu i-a pus pe fani pe gânduri

Florin Piersic este unul dintre cei mai îndrăgiți și respectați actori din România, renumit pentru cariera sa prolifică în teatru și film, dar și pentru personalitatea sa carismatică și vibrantă. Născut pe 27 ianuarie 1936 în Cluj-Napoca, Piersic a cucerit publicul cu talentul său excepțional și energia contagioasă de-a lungul decadelor. Recent, au apărut vești îngrijorătoare privind starea sa de sănătate.

Anunț recent privind Florin Piersic
Deși Florin Piersic a fost externat din spital, spectacolul „Străini în noapte” programat pentru 14 octombrie 2024 a fost anulat din motive medicale. Organizatorii au informat: „Din motive medicale, spectacolul ‘Străini în noapte’ din 14 octombrie 2024 a fost anulat. Banii vor fi restituiți în contul din care s-a efectuat plata în maxim 15 zile lucrătoare. Vă mulțumim pentru înțelegere. Echipa bilet.ro.”

La începutul lunii iunie, Florin Piersic a fost externat din Spitalul „Foişor”, unde a fost internat pe 9 mai din cauza unei infecții severe. Potrivit unității medicale, actorul a fost externat pe 3 iunie 2024. În vârstă de 88 de ani, Piersic a fost internat inițial la Spitalul Militar din Cluj-Napoca și apoi transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca și la Institutul „Matei Balș” din București, pentru a trata o infecție gravă cauzată de o proteză de genunchi.

Cariera artistică și succesul în cinematografie
Florin Piersic și-a început cariera artistică în anii ’50, după absolvirea Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București. A debutat pe scena Teatrului Național din București, interpretând o varietate de roluri, atât în piese clasice, cât și contemporane. Talentul său a fost recunoscut rapid, făcându-l unul dintre cei mai apreciați actori de teatru din România.

În cinematografie, Piersic a debutat în filmul „Ciulinii Bărăganului” (1957), regizat de Louis Daquin și Gheorghe Vitanidis. Celebritatea sa a crescut în anii ’60 și ’70, cu roluri memorabile în filme precum „Haiducii” (1966), „Mărgelatu” și „Pintea” (1976).

Florin Piersic este un simbol al culturii românești și un exemplu pentru generațiile de actori care i-au urmat. Moștenirea sa artistică este vastă, iar influența sa asupra teatrului și filmului românesc este incontestabilă. Energia și pasiunea sa pentru artă continuă să inspire și să încânte publicul, asigurându-i un loc special în inimile românilor.