David Popovici s-a ales cu o nouă poreclă după performanța fabuloasă de la Paris. Dovada clară că și străinii îl apreciază enorm

**Noua poreclă a lui David Popovici după finala de 200 m liber**

Înotătorul român David Popovici, în vârstă de 19 ani, a cucerit recent medalia de aur la proba de 200 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris. Într-o cursă palpitantă, Popovici a făcut o revenire spectaculoasă în ultimele 50 de metri, trecând de pe locul trei pe primul loc și depășindu-l pe Matt Richards la limită, într-o performanță de neuitat.

După această realizare impresionantă, site-ul oficial al Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 i-a atribuit o nouă poreclă: „Skinny Legend” („Legenda Subțire”), în onoarea fizicului său zvelt.

În timpul interviurilor, David Popovici a întâmpinat o mică dificultate tehnică cu microfonul său. Amuzat, el a spus: „Apăs și țin apăsat? Instructiuni neclare”, înainte de a reuși în cele din urmă să pună în funcțiune sistemul de sunet. Această întâmplare a fost doar un mic impediment într-o seară strălucitoare la Paris 2024, unde a devenit primul înotător român câștigător al unei medalii de aur olimpice.

După ce a văzut rezultatul final, Popovici a savurat câteva momente de euforie, lovind apa cu entuziasm. Totuși, această bucurie a fost efemeră. La scurt timp după competiție, „Skinny Legend” a revenit la naturalețea sa obișnuită: contemplativ, rezervat și, mai presus de toate, stăpân pe emoțiile sale. Pe lângă această nouă poreclă, el a mai fost cunoscut și sub alte denumiri, precum „Racheta”, „Regele David” și „Delfinul”.