Eliza are acum 19 ani și este nedespărțită de mama ei, Adriana Iliescu. Cum arată acum adolescenta și ce s-a aflat despre ea în urmă cu puțin timp.Povestea ei pare desprinsă dintr-o telenovelă

**Eliza Maria Bogdana, Fiica Adrianei Iliescu, Împlinește 19 Ani**

În luna iunie, Adriana Iliescu a sărbătorit un moment deosebit în viața ei: fiica sa, Eliza Maria Bogdana, a împlinit 19 ani. Eliza, născută în 2005 la Maternitatea Giulești din București prin fertilizare in vitro, a devenit cunoscută la nivel mondial datorită faptului că mama sa, Adriana Iliescu, era atunci cea mai vârstnică mamă din lume, având aproape 67 de ani.

**Controverse și Bucurie**

Nașterea Elizei a generat controverse și discuții aprinse la vremea respectivă, fiind considerată de unii drept un act egoist din cauza vârstei înaintate a mamei. Cu toate acestea, Adriana Iliescu a devenit cunoscută pentru dedicarea sa și dragostea față de fiica ei, pe care a crescut-o cu multă grijă. Astăzi, Eliza este o tânără sănătoasă și studiosă, care își face mama mândră prin realizările sale academice.

**Performanțe Academice Remarcabile**

Eliza și-a demonstrat aptitudinile academice obținând rezultate excelente, cu note de 9 și 10 la facultate. Este înscrisă simultan la două facultăți: Litere și Științe Umane, având o pasiune deosebită pentru filosofie și limba română. Adriana Iliescu a menționat anterior că fiica sa este foarte dedicată studiilor, ocupându-se cu seriozitate de referate și proiecte.

**Contextul Nașterii și Aspecte Etice**

Eliza nu este copilul biologic al Adrianei Iliescu, deoarece ovulul și sperma au fost furnizate de donatori anonimi, Adriana având rolul de mamă purtătoare. În 2005, Adriana Iliescu a devenit cunoscută la nivel internațional pentru că a dat naștere la vârsta de 66 de ani. Întreaga procedură a stârnit dezbateri despre etica fertilizării in vitro la vârste înaintate și despre riscurile implicate.

În decembrie 2006, Adriana Iliescu a fost recunoscută oficial ca fiind cea mai vârstnică femeie care a născut un copil. Medicii de la Spitalul „Panait Sârbu” au decis să efectueze cezariană în cea de-a 33-a săptămână de sarcină din motive de siguranță, având în vedere vârsta mamei.

**Opinia Medicilor**

Medicii implicati în procedura de fertilizare au confirmat că părinții genetici ai Elizei erau sănătoși și au subliniat că, în ciuda vârstei înaintate a Adrianei Iliescu, aceasta a fost atent monitorizată pe durata sarcinii. Au fost realizate numeroase analize și investigații pentru a asigura siguranța atât a mamei, cât și a fetiței.

Astfel, Eliza Maria Bogdana a crescut într-un mediu plin de afecțiune și îngrijire, fiind un exemplu de perseverență și succes, indiferent de controversele care au marcat începutul vieții sale.