10 lucruri mai puțin știute despre David Popovici. De ce i se spunea “Zânul” în copilărie

### 10 Fapte Mai Puțin Cunoascute Despre David Popovici: Porecla “Zânul” și Alte Detalii Surprinzătoare

David Popovici a obținut medalia de aur la proba de 200 metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 și s-a calificat și în finala probei de 100 metri liber. Deși este bine cunoscut ca un tânăr campion de 19 ani, iată câteva detalii interesante despre el care ar putea fi noi pentru mulți.

**1. Porecla „Zânul”**
În copilărie, David era cunoscut sub porecla „Zânul”. Aceasta a venit de la faptul că avea părul lung, iar antrenorul său îl întreba adesea: „Zânule, admiri norișorii?”. Porecla a fost dată de colegii săi de antrenament.

**2. Mereu cu lapte la el**
Laptele este o parte esențială a dietei lui David, așa că nu pleacă niciodată în deplasare fără o rezervă de lapte.

**3. Energic și neastâmpărat în copilărie**
David a fost un copil extrem de energic și neastâmpărat, care se plictisea ușor, mai ales în timpul antrenamentelor lungi. Era cunoscut pentru că dădea semne de disconfort, cum ar fi dureri de burtă sau de cap.

**4. Partener de antrenament de 11 ani**
David lucrează cu antrenorul său, Adi Rădulescu, de la prima întâlnire la Bucharest Sport Club, legătura dintre ei durând de 11 ani.

**5. Înotător de la 4 ani**
David a început să înoate la vârsta de 4 ani, la recomandarea medicului, care i-a sugerat înotul pentru a corecta o tendință de scolioză. A câștigat medalia de aur la 15 ani după acea recomandare.

**6. Pasionat de filozofie**
David este atras de filozofie, iar mentorul său, Adrian Rădulescu, i-a deschis drumul spre această pasiune. Îl admiră în mod special pe filozoful roman Seneca.

**7. Fără social media cu Nokia 1100**
Pentru a limita timpul petrecut pe rețelele de socializare, David a achiziționat un Nokia 1100, un telefon simplu cu butoane, pe care îl folosește doar pentru apeluri și mesaje.

**8. Prăjituri IKEA după competiții**
După fiecare competiție, David se răsfață cu prăjituri de la IKEA, indiferent de rezultat.

**9. Donație emoționantă**
După ce a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial de la Budapesta în 2022, David a donat medalia pentru a fi transformată în peste 100 de fundițe aurii, care au fost distribuite copiilor bolnavi de cancer.

**10. Poveste de dragoste din liceu**
David este într-o relație de aproape patru ani cu Taisia Nițuleasa, pe care o cunoaște din liceu. Taisia este studentă la SNSPA din București, pasionată de dans și make-up artist.