Moment istoric! David Popovici a luat LOCUL 3 în proba de 100 m liber

Înaintea finalei de 100 m liber, David Popovici a vorbit despre emoțiile pe care le resimte înainte de competiție. Întrebat dacă are trac, tânărul înotător a recunoscut sincer că mereu simte emoții puternice înaintea finalelor, subliniind că și adversarii săi experimentează aceleași trăiri.

„Nu am cum să intru fără trac în finala de mâine (azi, n.r.). Ieri am avut trac, a fost o finală foarte încordată (la 200 m liber, n.r.). Toţi eram extrem de agitaţi şi blocaţi în căpăţânile noastre, sunt sigur de asta.

Se vede pe faţa lor, se vede la ţarc, se vede pe faţa mea, sunt sigur. Nu suntem invincibili, însă cel care se apropie cel mai mult de a fi invincibil câştigă în ziua aia”, a declarat David Popovici după semifinalele probei de 100 m liber, citat de presă.

Aceste cuvinte reflectă maturitatea și autocunoașterea lui David, arătând că își înțelege atât propriile emoții, cât și pe ale celor din jurul său. Ele subliniază importanța controlului mental în sporturile de performanță și ne arată că, în ciuda succeselor sale, Popovici rămâne conștient de faptul că emoțiile sunt parte integrantă a competiției. Această atitudine, bazată pe recunoașterea și gestionarea trăirilor interioare, este un exemplu de maturitate pentru toți cei care urmăresc parcursul său.