Nadia Comăneci, gest de mare campioană pentru David Popovici! Ce a făcut chiar înainte de finala la 100 de metri de la Jocurile Olimpice

Nadia Comăneci a făcut un gest admirabil pentru David Popovici înainte de finala probei de 100 de metri liber de la Jocurile Olimpice de la Paris. Fosta gimnastă, cunoscută pentru realizările sale de excepție, i-a transmis un mesaj de încurajare tânărului înotător român după ce acesta s-a calificat în finală, după ce a câștigat deja medalia de aur la proba de 200 de metri liber.

Nadia Comăneci, cu cele cinci medalii olimpice de aur la activ, a lăudat performanța lui David Popovici, descriind-o drept „istorică” și a anunțat că va fi prezentă în tribune pentru a-l susține în finala de 100 de metri liber. „Am fost extrem de bucuroasă pentru Popovici și aștept cu nerăbdare să-l văd în acțiune. Prima sa medalie a fost o realizare istorică! Îi transmit cele mai calde felicitări și abia aștept să ne întâlnim în Los Angeles și să-l văd din nou pe podium”, a declarat Nadia Comăneci.

În plus, Nadia Comăneci și-a amintit cu plăcere de momentul în care l-a premiat pe David Popovici în copilărie, la un concurs organizat de Ion Țiriac. „Îmi amintesc cu drag acea fotografie. David era foarte mic atunci, și era clar că avea un potențial enorm. Mă bucur să văd cum medalia pe care i-am oferit-o atunci s-a transformat într-o medalie olimpică de aur”, a spus Comăneci.

David Popovici, calificat în finala de 100 de metri liber de pe locul cinci, va concura alături de sportivi de top, inclusiv de favoritul principal, chinezul Pan Zhanle, care a înregistrat cel mai bun timp în semifinale. David Popovici va concura în finală pe 31 iulie la ora 23:39.

În semifinale, Pan Zhanle a înregistrat cel mai rapid timp, 47.21 secunde, urmat de australianul Kyle Chalmers și francezul Maxime Grousset. Matt Richards, medaliatul cu argint la 200 de metri liber, nu a reușit să se califice în finală pentru 100 de metri liber.