David Popovici s-a ales cu o nouă poreclă după performanța fabuloasă de la Paris

### David Popovici: Legenda Subțire a Înotului Românesc cucerește Aurul la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

David Popovici, în vârstă de doar 19 ani, a reușit performanța de a cuceri medalia de aur în proba de 200 metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Presa internațională a avut doar cuvinte de laudă la adresa campionului român, recunoscându-i talentul și determinarea excepțională.

### „Skinny Legend”: O Poreclă Meritată

Jurnaliștii de la site-ul oficial al Jocurilor Olimpice de la Paris i-au găsit lui David Popovici o nouă poreclă: „Skinny Legend”, adică „legenda subțire”, făcând referire la fizicul înotătorului român. Această denumire reflectă nu doar aspectul său fizic, ci și eleganța și eficiența cu care înoată.

Un moment memorabil a avut loc când David s-a confruntat cu o mică frustrare tehnică, încercând să pornească un microfon. „Apasă și ține apăsat? Instrucțiuni neclare,” a glumit el, reușind în cele din urmă să facă sistemul de sunet să funcționeze. Această situație a evidențiat simplitatea și naturalețea care îl caracterizează pe David în viața de zi cu zi, contrastând cu grandioasa sa performanță din bazin.

După ce și-a văzut numele pe primul loc în clasamentul probei de 200 metri liber, David și-a permis câteva momente de bucurie neînfrânată, lovind apa în semn de victorie. Cu toate acestea, celebrarea sa a fost scurtă, revenind rapid la starea sa obișnuită de meditație și autocontrol.

### Presa Internațională despre David Popovici

Presa internațională a fost impresionată de performanța tânărului înotător român, care a adus primul aur din istoria înotului olimpic masculin din România și prima medalie pentru delegația română la ediția din Paris a Jocurilor Olimpice.

„Românul a reușit o revenire spectaculoasă, formidabilă și meteorică. A fost chiar pe locul 3 la jumătatea cursei pe care Lukas Maertens, medaliat cu aur la proba de 400 de metri liber, a dominat-o de la început până aproape de final, când a căzut pe a 5-a poziție,” a scris AS, subliniind capacitatea de revenire a lui David.

BBC a remarcat: „Matt Richards a fost la doar 0,02 secunde de aur! Se pare că doar anvergura aripilor lui David Popovici a făcut diferența. Românul plesnește apa în semn de sărbătoare. David Popovici ia aurul, în timp ce britanicul Matt Richards ia argintul. Wow! A fost așa strâns.”

### Alte Porecle și Recunoașteri

David Popovici a mai fost poreclit și „Delfinul”, „Racheta” sau „Regele David”, fiecare dintre aceste denumiri reflectând diferite aspecte ale talentului său unic și stilului său de înot. Aceste porecle subliniază respectul și admirația pe care le-a câștigat în comunitatea