Câți bani va primi David Popovici după ce a cucerit medalia de aur la JO 2024. Premiul generos va fi acordat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român

David Popovici va fi premiat cu 140.000 de euro de către statul român, în urma obținerii medaliei de aur la proba de 200 metri liber de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Această distincție vine ca recunoaștere a performanței remarcabile a sportivului, care a devenit primul înotător masculin din România câștigător al unui titlu olimpic. Premiul generos este oferit de Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR).

Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport, a explicat că premiile olimpice sunt unice în euro, în timp ce medaliile obținute la alte competiții sunt recompensate în lei. De asemenea, Lipă a subliniat că, spre deosebire de alte țări unde sportivii pot fi recompensați de sponsori, în România astfel de premii vin direct din partea statului.

În ciuda succesului său, David Popovici a rămas modest și emoționat, declarând că se consideră un „băiat obișnuit” care a reușit să scrie istorie cu o dorință arzătoare. Popovici a mulțumit tuturor celor care l-au susținut și a subliniat că, la Jocurile Olimpice, orice vis poate deveni realitate dacă ai oportunitatea și determinarea necesară.

“Este o realizare imensă și mă bucur că am avut alături atât de mulți români. Acest succes este un testament că, dacă eu am reușit, oricine poate”, a declarat Popovici, vizibil emoționat.