David Popovici s-a ales cu o nouă poreclă după performanța fabuloasă de la Paris.E dovada clară că și străinii îl apreciază!

David Popovici, în vârstă de doar 19 ani, a realizat o performanță remarcabilă la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, câștigând medalia de aur în proba de 200 metri liber. Acest succes a adus recunoaștere internațională pentru tânărul înotător român, care a fost lăudat de presa globală.

Recent, David Popovici a primit o nouă poreclă de la jurnaliștii site-ului oficial al Jocurilor Olimpice, care l-au numit „Skinny Legend” (Legenda Subțire), subliniind fizicul său distinct.

Într-un moment de ușoară frustrare, Popovici a glumit despre dificultățile tehnice întâmpinate cu microfonul în timpul ceremoniei de premiere. „Apasă și ține apăsat? Instrucțiuni neclare”, a spus el amuzat, după ce a reușit să facă sistemul de sunet să funcționeze.

Deși inițial a fost frustrat de micile dificultăți tehnice, David Popovici a avut parte de o seară de neuitat la Paris 2024, devenind primul înotător român care câștigă o medalie de aur olimpică. După ce și-a văzut numele în fruntea clasamentului la 200 metri liber, la Paris La Défense Arena, pe 29 iulie, și-a exprimat bucuria cu un sărit de apă, dar și-a revenit repede la calmul său caracteristic, demonstrând o mare stăpânire de sine.

Presa internațională a fost plină de aprecieri pentru performanța tânărului înotător. „Românul a avut o revenire spectaculoasă și meteorică. A fost pe locul 3 la jumătatea cursei, pe care Lukas Maertens, câștigătorul de la 400 metri liber, o dominase până aproape de final, când a căzut pe locul 5”, a scris AS.

BBC a adăugat: „Matt Richards a fost la doar 0,02 secunde de aur! Se pare că doar anvergura lui David Popovici a făcut diferența. Popovici a sărbătorit cu o lovitură de apă, câștigând aurul, în timp ce Richards a obținut argintul. A fost o competiție extrem de strânsă!”