David Popovici este campion olimpic la înot. Ce sfat prețios i-a dat mama lui la începutul carierei: „Nu există râs, nu există lacrimi

David Popovici este un campion mondial și dublu campion european la înot, iar recent a adăugat la palmaresul său titlul de campion olimpic. Performanța sa nu este întâmplătoare, ci rezultatul unei ambiții de fier, a unei pregătiri intense și a unui stil de viață dedicat înotului. Într-un interviu recent, David a dezvăluit detalii despre viața sa și despre cum a reușit să ajungă la acest nivel.

### Cum a Ajuns David Popovici Campion Mondial și Olimpian

La doar 16 ani, David Popovici a uimit lumea cu performanțele sale, devenind cel mai tânăr campion mondial la proba de 200 m liber masculin. În prezent, la 19 ani, el continuă să evolueze și să se pregătească zilnic pentru a deveni cel mai bun înotător din lume. David consideră că antrenamentele sale sunt esențiale pentru succes și că durerea resimțită în timpul antrenamentelor este o parte integrantă a procesului de pregătire.

„Poate că pentru mine este mai ușor în comparație cu alți înotători, dar pentru mine fiecare sesiune de antrenament este la același nivel de efort. Durerea nu se schimbă niciodată. Doar dacă înveți din acea durere poți trece pragul în timpul competiției. Cred că în capul meu există un fel de scală de măsurare a durerii. De multe ori, în timpul antrenamentelor sunt mai obosit decât în timpul curselor. Dacă cunoști personal această durere, eviți să fii surprins și paralizat atunci când, în mijlocul competiției, simți că încep să-ți ardă mâinile și că ți se desprind picioarele de glezne,” a declarat David pentru El Pais.

### Sprijinul Familei și al Iubitei

David nu ar fi ajuns aici fără sprijinul familiei și al iubitei sale, Taisia. Acesta a mărturisit că Taisia a învățat să accepte programul său încărcat și să îl susțină în momentele dificile, când este plecat pentru competiții. Recent, Taisia a intrat într-o trupă de dans, ceea ce a adus o nouă dinamică în viața lor, permițându-le să își sprijine reciproc carierele.

„Nu a fost ușor pentru Taisia să-mi înțeleagă programul, să-l accepte, dar a învățat să mă susțină. Oricât de greu i-ar fi când plec cu săptămânile, pe alt continent, mă înțelege. Am mare noroc că am dat de ea. Acum două zile a intrat într-o trupă de dans. Ea a făcut dans de performanță, acum a dat o audiție, ceva mai serios. Acum, după ce a intrat, mi-a zis că începe antrenamentul la ora 1. Am înțeles și eu. O susțin, ea mă susține. O felicit cu această ocazie!” a spus David.

### Gestul Umanitar al lui David Popovici

Pe lângă realizările sale sportive, David Popovici se remarcă și prin gesturile sale umanitare. În acest an, el a decis să își doneze ziua de naștere pentru a ajuta cinci frați muzicieni să nu ajungă în stradă și să aibă o casă stabilă.

„Se apropie ziua mea, împlinesc 19 ani. Şi nu pot să nu mă gândesc la câte am realizat, la câte am învăţat din munca şi din parcursul meu de până acum, dar mai ales că mereu, mereu, lângă mine au fost doi părinţi care au putut să îmi ofere tot ceea ce am avut nevoie pentru a face performanţă. Pentru că, fără susţinere, un copil nu poate excela, oricât şi-ar dori de mult,” a afirmat David.

Pentru ca cei cinci frați să își poată urma pasiunea fără nesiguranța zilei de mâine, este necesară strângerea sumei de 45.000 de euro. Iniţiativa fundaţiei al cărei ambasador este David Popovici îşi propune să le ofere liniştea unui cămin al lor şi şansa de a avea propriul drum către lumea muzicii.

### Filosofia și Sursa Fericirii

David Popovici găsește inspirație și fericire în lucruri diferite față de tinerii de vârsta lui. În timp ce alții văd fericirea prin vacanțe și nopți pierdute, el se concentrează pe înot, împlinire și echilibru între inimă și minte. El se inspiră din lucrările lui Epicur, Seneca și Marcus Aurelius, care l-au ajutat să găsească fericirea adevărată în împlinire și echilibru interior.

„Cea mai frumoasă parte a înotului este că mă face să mă simt ușor și să uit de lucrurile rele din viață, de trecut, de viitor și de stres, care este o realitate care ne acaparează mai devreme sau mai târziu. Epicur, Seneca și mai ales Marcus Aurelius m-au ajutat să găsesc fericirea. Nu este genul de fericire convențională despre care se vorbește acolo. Nu există râs, nu există lacrimi, nu există zâmbet de la o ureche la alta. Este fericirea care vine din împlinire. Aceasta este definiția fericirii pentru mine: când găsesc echilibrul între lucruri și contează doar ceea ce am în minte și în inimă. Când mă simt bine la antrenament și în competiție, indiferent de rezultate,” a spus David.

David Popovici este un exemplu de dedicare, muncă asiduă și echilibru. Performanțele sale remarcabile la o vârstă atât de fragedă și atitudinea sa față de viață și sport îl fac un model demn de urmat pentru tinerii din întreaga lume.