Gheorghe Hagi a refuzat oferta de a prelua echipa națională de fotbal. Care este motivul

Gheorghe Hagi a refuzat recent oferta Federației Române de Fotbal (FRF) de a prelua conducerea echipei naționale. Antrenorul și acționarul principal al clubului Farul Constanța a explicat că, deși a fost o decizie extrem de dificilă, a optat să rămână alături de proiectul său actual.

„Decizia de a refuza oferta FRF a fost una dintre cele mai complicate din întreaga mea carieră. Naționala României este un obiectiv visat de orice antrenor român”, a declarat Hagi. El a subliniat că, pe de o parte, aveau loc discuții privind cerințele FRF, iar pe de altă parte, dorește să finalizeze proiectul început la Farul Constanța, unde are ambiția de a construi un club de succes. Astfel, Hagi a decis că, în acest moment, nu poate accepta rolul de selecționer.

Un alt motiv pentru care Hagi a refuzat oferta este evitarea unui posibil conflict de interese. Dacă ar fi acceptat, ar fi existat riscul ca atribuțiile sale la Farul Constanța să fie interpretate ca influențând selecția jucătorilor pentru echipa națională. Deoarece nu a găsit o soluție rapidă pentru vânzarea clubului către investitori strategici, a ales să refuze oferta FRF, conform surselor G4Media.

Postul de selecționer al echipei naționale a rămas vacant după ce Edi Iordănescu a decis să nu își prelungească contractul, care a expirat după ce România a ajuns în sferturile de finală ale Euro 2024.

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a menționat că pe lista de posibili înlocuitori se află nume precum Adrian Mutu și Mirel Rădoi.

Gheorghe Hagi, recunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari fotbaliști români, a obținut succes atât la nivel de națională, cât și cu echipele de club. Ca antrenor, a câștigat două titluri de campion în prima divizie, ambele cu Farul Constanța, echipă pe care o controlează și ca acționar principal.