Daniel Balas, da de pamant cu ceea ce spun preotii. Ce spune fostul preot despre blestemul parintilor

Blestemele părinților, un subiect învăluit în mister și frică, stârnesc controverse și îngrijorări în rândul credincioșilor. Fostul preot Daniel Balas dezvăluie adevărata față a acestui fenomen și explică cum programarea mentală influențează traiectoria vieții copiilor. „Adevăratul blestem e atunci când tu ca mamă…”, afirmă Balas, subliniind importanța convingerilor instalate în mintea tinerilor.

Blestemele și programarea mentală: Ce spune Daniel Balas
Preoții susțin că blestemele părinților se prind ușor, iar credincioșii își explică adesea necazurile prin prisma acestor blesteme. Daniel Balas, fost preot, contrazice această teorie, afirmând că blestemul parintesc nu există, dar programarea mentală da. „Dumnezeu nu-i dă altă traiectorie în viața copilului doar pentru că l-a blestemat mama, dar în mintea copilului se instalează niște programe”, explică Balas.

Într-un videoclip postat pe rețelele sociale, Balas povestește experiența a doi tineri care i-au cerut ajutorul pentru a fi dezlegați de blestemele mamei lor. „Eram într-o seară acasă, tata făcea un grătar și mama o luase pe răspîncă… și a început să ne blesteme”, spune unul dintre tineri. Acest incident a fost perceput ca momentul în care viețile lor au luat o traiectorie nefavorabilă.

Balas subliniază că femeile moderne nu mai sunt atrase de mașini și case, ci caută bărbați iubitori și protectori. „Femeile s-au plictisit de bani mulți, de mașini puternice, vor dragoste, iubire, respect”, adaugă el, sugerând că adevărata valoare în relații vine din calitățile personale și afecțiunea autentică.

Rolul mamei: Manipulare sau sprijin necondiționat?
Daniel Balas critică dur comportamentul mamelor manipulatoare, care își blesteamă copiii și le influențează deciziile de viață. „Adevăratele mame nu blesteamă, nu stau în fața copiilor pentru că nu sunt profesorii lor. Adevăratele mame stau în spatele copiilor ca să-i ajute atunci când cad”, explică fostul preot, subliniind că dragostea adevărată constă în sprijinul necondiționat, nu în impunerea de reguli și blesteme.

Balas deplânge lipsa de independență a tinerilor, care se simt teleghidați de părinți și preoți. „Nu mai are nimeni bărbăție, puterea să lupte cu viața, îndrăzneala pe care a lăsat-o Hristos”, afirmă el, criticând frica indusă de autorități și figurile religioase. El subliniază că adevărata putere vine din credința în Dumnezeu și în sine.

Sfaturi pentru eliberare: Cum să îți recapeți controlul asupra vieții
Pentru cei care se simt afectați de blestemele părinților, Balas oferă soluții practice pentru eliberare și recăpătarea controlului asupra propriei vieți. „Luați o foaie de hârtie și un pix și scrieți tot ce v-a spus mama, dați-i programul ei înapoi și spuneți-i că voi sunteți alte entități”, sugerează el. Aceste exerciții de scriere și ardere a hârtiei pot ajuta la schimbarea perspectivei și la eliberarea mentală.

Balas încurajează tinerii să creadă în puterea lor interioară și în Dumnezeu. „Nu are nimeni putere asupra voastră. Singura putere e în voi. Credința înseamnă putere, să crezi în Dumnezeul care te-a creat, să crezi în Dumnezeul iubirii că doar El îți dă putere și speranță”, afirmă el, adăugând că eliberarea din manipulare și frică este esențială pentru a trăi o viață plină de încredere și decizii proprii.