România așteaptă cu sufletul la gură să-l vadă pe David Popovici la Jocurile Olimpice .Detalii despre locul de pe care pornește și cu cine concurează

David Popovici (19 ani) se pregătește pentru proba de 200 metri liber la Jocurile Olimpice, cu prima cursă programată pentru duminică, la ora 12:10. Înotătorul român va pleca de pe culoarul al patrulea în ultima serie.

Având cel mai bun timp al sezonului, Popovici intră în competiție cu un timp de 1:43,13, realizat la Campionatele Europene din Belgrad în luna iunie.

David a sosit la Paris pe 21 iulie și, din 23 iulie, a început antrenamentele în bazinul din La Defense Arena, unde și-a împărțit timpul între sesiunile de pregătire și hotelul din apropiere.

Bazinul olimpic este situat într-o sală impresionantă, divizată pentru eveniment în două: una pentru competiții, cu 17.000 de locuri, și cealaltă pentru încălzire, dotată cu o piscină și zone de vestiare.

Împreună cu Popovici în ultima serie vor concura sud-coreeanul Sunwoo Hwang, campionul mondial en titre, și americanul Luke Hobson. De asemenea, va fi prezent și chinezul Pan Zhanle.

În serii mai devreme, competiția va fi acerbă: Matthew Richards, campion mondial din 2023 și cu al treilea timp al anului, Felix Auboeck (Austria) și Antonio Djakovic (Elveția) vor înota în seria a doua, iar Danas Rapsys (Lituania), Lukas Martens (Germania), cu al doilea timp al anului, și Duncan Scott (Marea Britanie), vicecampion olimpic la Tokyo și cu al patrulea timp al anului, vor fi în seria a treia.