Prințul Harry a dezvăluit de ce nu o duce pe soția sa Meghan Markle cu el în Marea Britanie

Prințul Harry a discutat recent despre absența soției sale, Meghan Markle, de la vizitele oficiale în Marea Britanie după ce s-au mutat în Statele Unite. Într-un interviu pentru documentarul „Tabloids on Trial”, difuzat de ITV și relatat de revista People, Ducele de Sussex, în vârstă de 39 de ani, a explicat motivele acestei situații.

Harry a menționat că Meghan nu poate vizita Marea Britanie din cauza riscurilor de securitate. El a subliniat că amenințările sunt reale și pot varia de la acte de violență fizică la alte forme de atac. „Este suficient ca un individ să fie influențat de informațiile negative și să decidă să acționeze”, a declarat el.

În 2022, fostul șef al unității de contraterorism din poliția londoneză a confirmat că au existat amenințări serioase la adresa Ducesei de Sussex în perioada în care locuia în Marea Britanie. „Au fost investigati și, în unele cazuri, oamenii au fost trimiși în judecată pentru aceste amenințări”, a adăugat oficialul.

De asemenea, Meghan nu a fost prezentă nici la ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea, iar Harry a subliniat că familia sa nu se simte în siguranță în Marea Britanie. El a spus că a fost nevoit să renunțe la îndatoririle regale și să părăsească țara din cauza acestor amenințări. În decembrie trecut, el a menționat că el și copiii săi nu pot „simți ca acasă” în Marea Britanie din cauza lipsei unor măsuri adecvate de securitate.

Harry a contestat reducerea nivelului de securitate pentru el și familia sa în Marea Britanie, dar până acum acțiunile legale au fost respinse. Autoritățile britanice au argumentat că, având în vedere că nu mai are un rol oficial, nu mai beneficiază de aceeași protecție.

Meghan a însoțit ultima dată pe Harry în Marea Britanie acum aproape doi ani, la funeraliile reginei Elisabeta a II-a. De atunci, ea nu l-a însoțit pe prințul Harry nici la alte evenimente importante, inclusiv la încoronarea regelui Charles al III-lea sau la vizitele ulterioare ale lui Harry. Acum, noul documentar al ITV, „Tabloids on Trial”, abordează procesele de defăimare intentate de Harry împotriva tabloidelor.