Nici la aproape trei ani de la decesul artistului, sora și impresarul lui Petrică Mîțu Stoian nu au reușit să facă pace. Motivul pentru care au ajuns în instanță de această dată.

Maria Tărchilă și impresarul lui Petrică Mîțu Stoian nu au reușit să ajungă la o înțelegere. Maria Tărchilă este hotărâtă să facă tot ce-i stă în putință pentru a recupera bunurile fratelui său.

Petrică Mîțu Stoian a decedat în noiembrie 2021 în urma unui tratament cu oxigen în camera hiperbară, destinat recuperării post-Covid-19. Moartea sa a lăsat o mare tristețe în rândul celor care l-au cunoscut sau admirat pentru cariera sa.

La aproape trei ani de la acest trist eveniment, sora artistului continuă lupta în instanță cu impresarul Doru Gușman, pentru a recupera bunurile lui Petrică Mîțu Stoian, aflate acum în posesia acestuia. Maria Tărchilă intenționează să expună costumele populare ale fratelui său într-un muzeu dedicat, care va fi amenajat în casa părintească din Isverna, Mehedinți.

Însă, procesul s-a dovedit a fi dificil și, până acum, nu a adus rezultatele dorite. Maria Tărchilă a declarat că va continua lupta legală, atât pe plan penal, cât și civil, pentru a obține diplomele, trofeele și costumele artistului. În ciuda provocărilor întâmpinate în instanță, Maria Tărchilă rămâne determinată să recupereze bunurile și să le păstreze ca omagiu adus fratelui său.

De asemenea, Maria Tărchilă a anunțat că muzeul nu va avea taxe de intrare, dorind să permită tuturor celor care l-au apreciat pe Petrică Mîțu Stoian să-i viziteze moștenirea. Muzeul va fi deschis pentru public și va expune costumele populare, fotografii din copilărie și alte obiecte personale ale artistului.

Maria Tărchilă speră să finalizeze muzeul și să-l promoveze printr-un videoclip dedicat, cu ocazia împlinirii a trei ani de la decesul fratelui său, pentru a aduce un omagiu public și a păstra vie memoria artistului.