Dana Budeanu, revoltată după apariţia lectorului de la Universitatea Bucureşti îmbrăcat în fustă şi maieu

Dana Budeanu a reacționat în stilul său caracteristic după ce un profesor de la o universitate din București a făcut o apariție neobișnuită în fața viitorilor studenți, purtând o ținută feminină. Profesorul a stârnit controverse cu fusta, poșeta și pălăria sa de damă.

Dana Budeanu și-a exprimat nemulțumirea nu doar față de alegerea vestimentară a lectorului Andrei Nae, ci și față de declarațiile conducerii universității. Aceștia au considerat ținuta profesorului drept normală și au menționat că orice acțiune împotriva sa ar fi ilegală.

Luni, Dana Budeanu a postat pe platformele de socializare că, având în vedere situația, și studenții ar putea veni la cursuri îmbrăcați într-o simplă frunză. De asemenea, a publicat definiția termenului „travesti”, citând dicționarul Cambridge.

„Am prezentat definiția din dicționarul Cambridge pentru ‘travesti’. Conform acesteia, travestitul este o manifestare vulgară, șocantă și violentă. Nu are legătură cu legea. RuPaul este un travestit cunoscut, dar nu se afișează așa pe stradă. Termenul se referă la asemenea manifestări. Nu mă interesează ce face cineva acasă, dar dacă această ținută a fost prezentă la ore anterior, de ce nu s-a discutat până acum? Ar fi absurd ca de mâine bărbații și femeile să vină la muncă îmbrăcați ca Mickey Mouse sau Adam și Eva, doar pentru că așa vor.

Indiferent de lungimea fustei, această ținută este considerată travesti și, conform legii, este inacceptabilă. Asta este părerea mea.

De asemenea, domnul profesor Cornel Riegler de la Colegiul George Coșbuc a menționat că unele cadre didactice nu respectă programa, iar conducerea școlii este conștientă de această problemă. Este inacceptabil să permită profesorilor să promoveze agende personale, fie că e vorba de schimbări climatice sau alte subiecte. Școlile nu ar trebui să tolereze astfel de comportamente. Au fost luate minori pentru a viziona discursuri ale Gretei Thunberg, induse în eroare cu privire la starea planetei”, a declarat Dana Budeanu în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV.

Dana Budeanu a cerut măsuri imediate împotriva profesorului de la Universitatea București, fără a se lăsa intimidată de posibilele intervenții externe sau ONG-uri. „Nu ne-ar trebui frică de câțiva comentatori online sau de intervenții externe. În România nu avem legi de incluziune care să ne impună astfel de reguli. Părerea domnului de la universitate despre incluziune nu reflectă realitatea noastră”, a concluzionat creatoarea de modă.