Nepoata lui Arsenie Boca, Zoe, mărturisiri uimitoare despre duhovnic. Mesajul pe care l-a primit în vis

Într-o serie de dezvăluiri emoționante, Zoe Dăian, nepoata celebrului duhovnic Arsenie Boca, a vorbit despre relația specială pe care a avut-o cu unchiul său. La vârsta de 90 de ani, Zoe a oferit detalii intime și impresionante despre viața și personalitatea celui considerat de mulți un sfânt al României.

„Avea reacții neobișnuite pentru lumea de atunci”
Zoe Dăian, unica rudă de sânge a părintelui Arsenie Boca, și-a găsit liniștea în „Casa Mea Eden”, un cămin de bătrâni din Bihor. Fiecare cuvânt rostit despre unchiul său este încărcat de emoție și nostalgie, trădând o relație profundă și specială.

„Tot ce a făcut m-a marcat pentru că avea reacţii neobişnuite pentru lumea de azi, lumea de atunci,” a mărturisit Zoe Dăian. Aceasta își amintește cât de modest și introvertit era unchiul ei, trăind o viață dedicată rugăciunii, lecturii și pictării de icoane. Premonițiile erau un alt har al său, Zoe amintindu-și cum îi scria scrisori în care îi prevedea starea de sănătate.

Ultima întâlnire a celor doi a avut loc în anii ’80, după ce Arsenie Boca a intrat în atenția Securității. Pentru a-și proteja nepoata, părintele i-a cerut să nu îl mai caute. De atunci, locuința Zoei din Șoimi, Bihor, a devenit un loc de pelerinaj, mai ales pe 29 septembrie, când se comemorează 111 ani de la nașterea duhovnicului.

Amintiri din copilărie și premoniții
Zoe Dăian își amintește cu drag și emoție de momentele petrecute alături de unchiul ei, care i-a influențat profund viața. De la atitudinea lui serioasă și retrasă până la talentul de a învăța rapid să cânte la instrumente, toate aceste aspecte au rămas întipărite în memoria nepoatei.

Un episod memorabil este vizita pe care i-a făcut-o la mănăstirea Sâmbăta de Sus, unde a fost martora unei experiențe aproape supranaturale. „Ne citea gândurile, vedea ce este în sufletele noastre, la fel cum făcea cu toţi cei care veneau la el pentru a-i cere ajutorul,” a relatat Zoe.

Chiar și în momentele dificile, cum ar fi timpul petrecut în comă sau lupta cu COVID-19, Zoe a simțit prezența și protecția unchiului său. „M-am rugat lui şi mi-a venit o linişte. Parcă îmi spunea: Fii liniştită că eu sunt lângă tine,” a spus nepoata duhovnicului.

O viață marcată de suferință și credință
Zoe Dăian a trecut prin momente grele, inclusiv un divorț dureros și o perioadă în care a fost grav bolnavă. Aceasta și-a revenit aproape complet după ce a stat patru săptămâni în comă din cauza unui atac cerebral, iar în ultimii ani s-a confruntat cu o formă severă de COVID-19.

În ciuda acestor încercări, Zoe a rămas o femeie puternică, convinsă că unchiul ei o veghează de dincolo de mormânt. După moartea soțului ei, și-a dorit să se retragă la mănăstirea Prislop și să fie înmormântată aproape de Arsenie Boca. Cu toate acestea, dorința i-a fost refuzată.

„Stareţa mi-a spus că nu voi putea fi înmormântată lângă el. Aşa că am plecat. I-am zis că nu voi rămâne neînmormântată, se va găsi cineva să o facă,” a declarat Zoe Dăian. Ea rămâne convinsă că unchiul ei i-a fost alături chiar și după moarte, ghidând-o și oferindu-i liniște în cele mai grele momente ale vieții.