Roșii cu varză la borcan. O salată extrem de delicioasă și ușor de făcut

### Ingrediente pentru Salata de Varză și Roșii

– 1,5 kg de roșii
– 1 varză albă
– 2 linguri de zahăr
– 1 lingură de sare
– 100 ml de oțet
– Frunze de dafin după gust
– Ienibahar după gust

### Cum se prepară:

#### 1. Pregătirea ingredientelor:

– Toacă varza.
– Spală roșiile și lasă-le câteva minute să se scurgă de apă.

#### 2. Așezarea în borcane:

– Pune un strat de varză, 2 foi de dafin și câteva boabe de ienibahar pe fundul unui borcan sterilizat.
– Adaugă un strat de roșii.
– Alternează straturile de varză și roșii până când borcanul este complet umplut.

#### 3. Prepararea saramurii:

– Toarnă apă clocotită peste legume și lasă-le timp de 15 minute.
– După acest timp, scurge apa într-o cratiță, adaugă sare și zahăr și lasă să dea în fiert.

#### 4. Finalizarea:

– Toarnă compoziția rezultată înapoi în borcan, adaugă oțet și pune imediat capacele.
– Întoarce borcanul, acoperă-l cu o cârpă caldă și lasă-l să se răcească complet.

Salata este gata! Roșiile pot fi servite separat, iar salata poate fi folosită în diverse feluri de mâncare.

**Poftă bună!**