Hamsia, un adevărat lux pe litoral! Cât a ajuns să coste o porție

**Prețul Banalelor Hamsii Devine Exorbitant pe Litoralul Românesc: Turiștii, Uimiți de Costuri**

Prețurile de pe litoralul românesc continuă să crească, transformând mâncărurile simple, precum hamsiile, în adevărate delicatese inaccesibile pentru mulți turiști. Comercianții de pe plajă profită de afluxul de vizitatori, cerând prețuri exagerate care fac ca hamsiile să pară acoperite cu aur.

**Cât costă hamsiile pe litoral?**

Turiștii care ajung pe litoralul românesc sunt uimiți de prețurile exorbitante pentru mâncăruri simple. Porumbul fiert și frigăruile sunt la fel de scumpe, stârnind nemulțumirea multor vizitatori. Într-o perioadă de caniculă, românii caută să se răcorească la mare, dar prețurile mari îi fac să se simtă ca și cum ar fi pe insule exotice.

În Mamaia, hamsiile au devenit un lux, comercianții cerând până la 35 de lei pentru 250 de grame. Comparativ, o masă la restaurant poate fi mai ieftină decât o porție de hamsii pe plajă.

Cei care vor să adauge și o garnitură la masa lor trebuie să scoată alți bani din buzunar. O porție de cartofi prăjiți costă 25 de lei, un preț considerat exagerat de mulți turiști. Adăugând o băutură, costul total al unei mese ajunge aproape de 100 de lei de persoană, ceea ce îi determină pe mulți turiști să plece cu un gust amar și să se gândească de două ori înainte de a reveni pe litoralul românesc.

**Cât costă cazarea pe litoral?**

Pe lângă prețurile mari la mâncare, și costurile de cazare pe litoralul românesc sunt considerabil ridicate. Deși există opțiuni pentru diferite bugete, majoritatea tarifelor sunt destul de mari. O noapte de cazare decentă începe de la aproximativ 300 de lei.

Acest preț se aplică pentru o cazare simplă și confortabilă, ideală pentru cei care caută doar un loc unde să-și petreacă noaptea. Însă, pentru cei care doresc condiții de lux și facilități superioare, costurile sunt mult mai mari, fiind necesar să scoată sume considerabile din buzunar pentru a se bucura de confortul dorit.

**Concluzie**

Creșterea semnificativă a prețurilor pe litoralul românesc, atât la mâncare, cât și la cazare, îi determină pe turiști să își reevalueze planurile de vacanță. Cu prețuri care rivalizează cu cele de pe insule exotice, mulți se întreabă dacă merită să își petreacă vacanțele pe malul mării în România. Prețurile exagerate și costurile ridicate de cazare fac ca litoralul românesc să fie o destinație din ce în ce mai puțin atractivă pentru turiștii români.