Mesajul de mare campion al lui David Popovici, înainte de plecarea Team România spre Jocurile Olimpice 2024.

**David Popovici, mesaj inspirator înainte de plecarea echipei României spre Jocurile Olimpice 2024**

Într-un interviu acordat de David Popovici pentru Antena Sport, campionul nostru a transmis un mesaj motivant înainte de plecarea echipei României către Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

David Popovici, considerat unul dintre cei mai mari înotători din istorie, se află printre vedetele lotului de 107 sportivi care va reprezenta România. Popovici va concura în probele de 100 m liber și 200 m liber și este așteptat să aducă medalii pentru țara noastră.

În mesajul său, David a subliniat importanța calificării la Jocurile Olimpice și a dorit să felicite toți sportivii români care au reușit să ajungă aici. El a spus: „Calificarea la Jocurile Olimpice este o realizare deosebită. Deși toată lumea vorbește despre medalii și performanțe, este important să recunoaștem că doar a ajunge aici este o performanță în sine. Vreau să le urez succes tuturor colegilor mei sportivi și să le spun că, indiferent de așteptările exterioare, noi ne concentrăm pe obiectivele noastre și nu pe presiunea externă. Succes tuturor și sperăm să vă facem mândri!”

David Popovici a fost observat purtând mască la aeroportul Henri Coandă, probabil pentru a se proteja înainte de competiția de la Paris. Delegația României pleacă duminică spre Jocurile Olimpice 2024.

**Programul competițional al lui David Popovici la Jocurile Olimpice 2024**

David Popovici, alături de colegii săi, Bogdan Stancu și Rebecca Diaconescu, va reprezenta România în natație la Paris. România va fi reprezentată de 107 sportivi, dintre care 3 sunt înotători.

David Popovici, campion european și mondial, va concura în probele de 100 și 200 m liber. Rebecca Diaconescu va participa la 200 m liber, iar Bogdan Stancu va concura în probele de 800 și 1500 m liber. David Popovici, care participă pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, va debuta în competiții pe 28 iulie cu seriile și semifinalele probei de 200 m liber, iar finala acestei probe va avea loc pe 29 iulie. Proba de 100 m liber se va încheia pe 31 iulie.