Rețetă pentru aluat de tip chec pentru prăjituri cu fructe, foarte ușor de făcut.

Rețetă de prăjitură cu căpșuni

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 300 g zahăr
  • 10 linguri de ulei
  • 300 ml lapte sau apă minerală
  • 500 g făină
  • ½ plic praf de copt
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 900 g căpșuni

Preparare:

  1. Separă albușurile de gălbenușuri și bate albușurile spumă.
  2. Adaugă zahărul și bate din nou.
  3. Adaugă gălbenușurile, uleiul, laptele/apă minerală, zahărul vanilat, făina și praful de copt.
  4. Toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  5. Așază căpșunile tăiate pe aluat.
  6. Coace la 180°C pentru 45 de minute.

Opțional:

  • Pudrează prăjitura cu zahăr după ce este gata.

Rețetă pentru prăjitura Televizor

Blat 1:

  • 400 g făină
  • 1 pachet unt
  • 1 ou
  • 1 linguriță amoniac stins cu zeamă de lămâie
  • 4 linguri lapte
  • 2 linguri cacao

Blat 2:

  • 6-7 linguri făină
  • 3 ouă
  • 6-7 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 4 linguri apă

Cremă:

  • 200 ml lapte
  • 1 lingură făină
  • 200 g zahăr
  • 1 sticluță esență de vanilie
  • 1 pachet unt
  • coaja rasă de la o lămâie medie

Preparare:

  1. Blat 1: Amestecă ingredientele, împarte compoziția în două și coace foile.
  2. Blat 2: Bate ouăle, adaugă făina și celelalte ingrediente, împarte compoziția și coace foile.
  3. Cremă: Prepară crema la bain-marie, omogenizează și adaugă untul, zahărul vanilat și coaja de lămâie.
  4. Asamblare: Pune o foaie de blat 1, întinde cremă, acoperă cu o foaie de blat 2, repetă și finalizează cu o foaie de blat 1. Pudrează cu zahăr și lasă la frigider câteva ore.

4o