Avertizare ANM: Schimbări drastice ale vremii în România

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut un anunț important de ultimă oră! Specialiștii susțin că vremea se va schimba radical în România. Avertizările făcute cu privire la condițiile meteorologice.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi o serie de avertizări importante privind evoluția vremii în România în următoarele zile. Furtunile cu grindină, care au afectat diverse regiuni în perioada recentă, își reduc treptat intensitatea începând de astăzi.

Vremea se schimbă radical

Cu toate acestea, avertizarea cod galben rămâne în vigoare până la ora 23:00 pentru riscul continuu de averse torențiale și căderi de grindină.

În plus, avertizările generale cod galben au fost completate cu avertizări nowcasting cod portocaliu pentru județele Brăila, Tulcea și Galați, unde se prevede persistența condițiilor meteorologice extreme în următoarele ore.

„Avertizarea cod galben este valabilă până în această seară, la ora 23.00. Aversele pot fi în continuare torențiale, cu posibile căderi de grindină. Avertizarea generală cod galbena fost amendată cu o serie de avertizări nowcasting cod portocaliu de furtună care vizau județele Brăila, Tulcea și Galați. Mâine, aria precipitațiilor va fi în restrângere în toată țara, deși mai sunt posibile averse și căderi de grindină. De mâine, în weekend și începutul săptămânii viitoare, revin temperaturile ridicate, în multe zone având temperaturi caniculare”, a spus Elena Mateescu, la un post TV.

De mâine, ANM prognozează o restrângere a ariei precipitațiilor în întreaga țară, deși nu sunt excluse complet aversele și căderile de grindină în unele zone. Temperaturile vor începe să crească accentuat, anticipându-se un weekend și început de săptămână viitoare caracterizate de valori termice ridicate, în multe regiuni ajungând la temperaturi caniculare.

Vremea în luna iulie

În primele opt zile ale lunii (1-8 iulie), temperaturile vor înregistra valori semnificativ peste media normală în est, sud și sud-est.

În vestul extrem, temperaturile vor fi puțin mai coborâte, în timp ce în restul țării se vor menține apropiate de valorile obișnuite. Cu excepția sud-estului, unde precipitațiile vor fi apropiate de normal, restul țării va experimenta precipitații excedentare, în special în zonele adiacente Carpaților Occidentali.

În intervalul 8-15 iulie, se anticipează că temperaturile medii vor fi ușor peste normele specifice în regiunile sudice și sud-estice, în timp ce în celelalte regiuni ale țării se vor menține în jurul valorilor normale pentru această perioadă. Precipitațiile vor fi în general normale în toate regiunile, indicând o perioadă relativ stabilă din punct de vedere meteorologic.

În săptămâna 15-22 iulie, se preconizează că temperaturile medii vor fi peste medie în majoritatea regiunilor, cu accent pe sud. În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi ușor sub normă în cea mai mare parte a țării, sugerând o perioadă mai secetoasă în această etapă a lunii.