Marina Voica s-a pregătit pentru sfârșitul vieții: „Să veniți la înmormântarea mea”

Marina Voica, o figură emblematică a scenei artistice românești, și-a planificat deja locul de veci în Cimitirul Bellu din București, investind considerabil într-o statuie din marmură de Simeria care îi redă chipul. Născută în Rusia, dar adoptată de România datorită carierei sale muzicale de succes, Marina Voica reflectă cu liniște asupra viitorului său apropiat.

La vârsta de 87 de ani, Marina continuă să se bucure de muzică, pasiunea care a definit-o. Desigur, gândul la moarte nu o sperie; dimpotrivă, ea își pune în ordine detaliile pentru a se înmormânta în țara pe care a considerat-o a doua sa casă. Statuia ei din marmură și cavoul de la Bellu sunt dovada angajamentului profund față de publicul și țara care i-au fost atașate ani de-a rândul.

Într-un interviu recent pentru Click, Marina Voica a subliniat că nu dorește să fie înmormântată în Rusia și că pregătirile pentru ultimul său drum sunt foarte importante pentru ea. Chiar dacă continuă să fie activă în lumea artistică, cu spectacole și evenimente planificate, artista recunoaște că a făcut aceste pregătiri cu seriozitate, asigurându-se că locul de odihnă va reflecta legătura sa profundă cu România.

Marina Voica este o prezență stabilă în Breaza, unde își petrece majoritatea timpului, adaptându-se cu înțelepciune caniculei prin reguli simple, cum ar fi îmbrăcămintea lejeră și evitarea băuturilor reci. Chiar și în fața unor temperaturi extreme, ea rămâne optimistă și precaută, demonstrând o înțelepciune și o rezistență admirabile în fața inevitabilului trecerii timpului.