Ce înseamnă Aris, numele ales de Radu Mazăre și Roxana Mihalache pentru băiețelul lor

Radu Mazăre și Roxana Mihalache au ales deja numele pe care i-l vor pune copilului lor. Cei doi au făcut anunțul în fața penitenciarului, după eliberarea de după gratii a fostului primar al Constanței. Ce a declarat soția cu 20 de ani mai tânără decât politicianul despre perioada în care este însărcinată.

Roxana Mihalache, însărcinată în 4 luni
S-au cunoscut prima dată în urmă cu zeci de ani, pe vremea când Roxana Mihalache activa ca model. Când au început să nutrească sentimente de iubire unul pentru celălalt, au format un frumos cuplu, fără a putea să își oficializeze relația decât în închisoare, după ce politicianul a fost condamnat.

Radu Mazăre a fost eliberat condiționat de după gratii, după 5 ani de închisoare din totalul celor 9 la care a fost condamnat, luni, 27 mai. Fostul primar al Constanței a fost așteptat în fața Penitenciarului Jilava de soția lui, Roxana Mihalache, în mod neașteptat: cu burtică de gravidă în 4 luni.

Ce nume va avea copilul lui Radu Mazăre și Roxana Mihalache
Evenimentul a fost o surpriză pentru jurnaliștii de la fața locului și toți cei care nu erau apropiați de cuplu. Pentru copilul care urmează să fie adus pe lume, Radu Mazăre este foarte entuziasmat. Politicianul mai are un băiat în vârstă de 30 de ani, dintr-o relație anterioară.

La 55 de ani, Radu Mazăre se pregătește să fie din nou tată. Fostul primar al Constanței a ales deja numele pe care să-l pună copilului său, împreună cu Roxana Mihalache.

„Mă bucur (că va deveni tată – n.r.). Mă bucur, în primul rând, pentru soția mea care a fost lângă mine. Pe băiatul meu o să-l cheme Aris”, le-a declarat Radu Mazăre jurnaliștilor care l-au așteptat în fața penitenciarului în momentul eliberării sale de după gratii.

Ce rădăcini are numele Aris și ce înseamnă
Aris este un nume masculin de origine greacă și înseamnă „cel mai bun”. În mitologie, Ares este fiul Herei și al lui Zeus, zeul cerului. În funcție de limbă și cultură, același nume are semnificații diverse.

Aris poate fi interpretat drept un nume de familie dintr-o locație geografică specifică – de Arras, un oraș din Artois cunoscut pentru producția de tapiserie. Numele poate însemna, de asemenea, „originar din Adria (lângă Veneția)”.

Aris este adesea folosit ca o formă scurtă a numelui Aristotelis. Aristotel este o variantă modernă derivată din numele grecesc Aristoteles, care înseamnă „cel mai bun scop” și care provine din aristos, care înseamnă „cel mai bun”, și telos, care înseamnă „scop” . Acesta a fost numele unui filozof grec din secolul al IV-lea î.Hr. care a adus contribuții semnificative la gândirea occidentală.

Ce își dorește Roxana Mihalache pentru copilul său
În altă ordine de idei, Roxana Mihalache le-a spus jurnaliștilor, în fața Penitenciarului Jilava, că, la fel ca orice mamă, își dorește să își crească copilul în prezența tatălui, într-o familie fericită.

„Primind această veste, evident că oricine și orice femeie își dorește să-și crească copilul lângă tată și să fie într-o familie fericită și într-un cămin fericit, complet, mamă și tată”, a mărturisit soția lui Radu Mazăre, vizibil emoționată.