Mama Dianei din Iași clarifică adevărul: Cine era cu adevărat bărbatul care o însoțea pe fiica ei. Declarațiile emoționante ale femeii indurerate

### Tragedie la Bușteni: Diana Maria Cazacu, Tânăra de 19 Ani, Victima unui Atac de Urs

Diana Maria Cazacu, o tânără de doar 19 ani, și-a pierdut viața în urma unui atac de urs la Bușteni, lăsând în urmă o familie profund îndurerată și multe întrebări fără răspuns. Mama ei, copleșită de durere, a vorbit despre ultimele zile din viața Dianei și despre planurile acesteia după ce a trecut cu succes examenul de bacalaureat.

#### Ultimele zile și planuri

“A fost cea mai fericită zi din viața ei. Abia aștepta să termine… Am dat bac-ul împreună, și eram așa de fericite amândouă că am terminat. Și apoi mi-a spus că marți urmează să meargă la munte. Că urmează să meargă cu băiatul acela, că va sta cu cortul și că miercuri va merge la Vârful Omu. Își dorea să ajungă pe Vârful Omu”, a mărturisit mama Dianei.

#### Ultima discuție

Mama Dianei a relatat că ultima conversație cu fiica ei a avut loc în jurul orei 10:45 în dimineața tragică. După această oră, toate încercările de a o contacta au fost zadarnice. “La 10:45 am vorbit cu ea, după care, de la 17:00, am tot încercat să dau de ea. Ea îmi răspundea mereu la telefon, nu exista zi în care să nu-mi răspundă la primul mesaj sau la primul apel. Și când am văzut că nu răspunde mi-am dat seama că ceva nu este în regulă, că ceva s-a întâmplat”, a spus femeia, cu ochii în lacrimi.

#### Îngrijorările și atenționările mamei

Mama Dianei a încercat să o prevină pe fiica sa despre pericolele care ar putea apărea în munți, însă tânăra era decisă să plece. “I-am spus că există prăpăstii și alte lucruri periculoase. I-am zis: ‘Dia, dacă mergi, voi fi îngrijorată dacă nu vei avea semnal în munți!’ Dar ea m-a liniștit, spunând să nu mă îngrijorez, că nu va fi nicio problemă”, a explicat mama Dianei.

#### Detalii despre băiatul care era cu ea

Mama a clarificat și natura relației fiicei sale cu băiatul care o însoțea, subliniind că acesta nu era iubitul ei, ci un prieten apropiat. “Băiatul nu era iubitul ei, ci un prieten care poate, într-o zi, ar fi devenit iubitul ei. Nu știu. Nu am reușit să vorbesc cu el, nu am vorbit cu nimeni și nu am putut să mă uit la nimic. Durerea este prea mare”, a spus ea.

Potrivit informațiilor de la Antena 3 CNN, Diana și-a pierdut viața după ce a căzut într-o prăpastie de aproape 200 de metri înălțime, încercând să scape de un urs care o atacase. Acest eveniment tragic a generat multe întrebări și preocupări privind siguranța excursiilor montane în regiuni locuite de urși.

#### Întâlniri anterioare cu urșii

Mama ei a menționat că aceasta nu era prima oară când Diana se întâlnea cu un urs. Cu ceva timp în urmă, tânăra i-a povestit tatălui ei că a fost urmărită de un urs pe Muntele Tâmpa. Acest lucru evidențiază cât de frecvente și periculoase pot fi astfel de întâlniri.

Trupul Dianei va fi dus la Iași, unde va avea loc înmormântarea. Familia îndurerată se pregătește să-și ia rămas bun de la tânăra care avea întreaga viață înainte, dar care a fost răpusă prea devreme de o tragedie de neimaginat.

#### Problema siguranței în regiunile montane

Acest incident tragic a adus în discuție problema siguranței turiștilor în regiunile montane din România. Munții Carpați sunt renumiți pentru peisajele lor naturale impresionante, dar și pentru populația semnificativă de urși care trăiește acolo. România găzduiește între 6.400 și 7.200 de urși, reprezentând peste 40% din populația de urși a Europei. În ultimele două decenii, aceste animale au fost implicate în incidente ce au dus la 26 de decese și 274 de persoane mutilate.

Numărul apelurilor de urgență legate de atacurile urșilor este îngrijorător. În 2021, au fost raportate 6.269 de apeluri, iar în 2022, 3.473. Anul acesta, peste 2.000 de persoane au alertat autoritățile cu privire la prezența urșilor. Aceste cifre subliniază necesitatea unor măsuri mai eficiente și rapide din partea autorităților pentru a proteja turiștii și localnicii.