Asa se prepara corect limonada. Trucul pe care nu-l stiai

Dacă vrei să treci cu brio de iarna, nu există nimic mai reconfortant decât o doză generoasă de limonadă. Dar câți dintre noi știu cum să pregătească varianta perfectă?

Iată câteva sfaturi esențiale pentru a te asigura că limonada ta este într-adevăr cea mai bună!

Cum să o prepari

Ingrediente:

– 2 căni de apă rece
– 1 cană de zahăr
– 1 cană de suc de lămâie proaspăt stors
– Felii de castravete sau frunze de mentă pentru aromă și prospețime

Pentru început, pregătește siropul dizolvând zahărul în apă caldă și apoi adaugă sucul de la 4-6 lămâi, astfel încât să obții o cană plină.

Apoi, adaugă sucul de lămâie în sirop și completează cu apa rece. Dacă este prea dulce pentru gustul tău, poți adăuga mai mult suc de lămâie.

Pentru un plus de savoare, lasă limonada să se răcească timp de aproximativ o jumătate de oră. Este delicioasă atunci când adaugi felii de lămâie, cuburi de gheață și, de ce nu, felii de castravete sau frunze de mentă.

Iată și câteva beneficii incredibile ale consumului de limonadă:

Proprietățile antivirale și antimicrobiene ale acestei băuturi sunt esențiale pentru prevenirea și tratarea infecțiilor tractului urinar.

Consumul zilnic de limonadă proaspătă pe stomacul gol ajută la eliminarea bacteriilor dăunătoare care pot afecta rinichii și vezica urinară.

Multe persoane cred greșit că lămâia, fiind acră, crește nivelul de aciditate din organism.

Realitatea este cu totul alta. Studiile au demonstrat că lămâia este, dimpotrivă, unul dintre cele mai alcaline alimente naturale, contribuind la îmbunătățirea metabolismului și la reglarea pH-ului.

Vitamina C din compoziția lămâii întărește sistemul imunitar. Consumul zilnic de limonadă îți va îmbunătăți imunitatea și te va proteja împotriva bolilor virale.

Consumul de apă cu lămâie pe stomacul gol ajută la ameliorarea multor probleme digestive. Fibrele și apa din lămâie contribuie la prevenirea constipației, reduc inflamațiile și calmează arsurile la stomac.