Simplu și ușor, cu ingrediente pe care le ai la îndemână .Cum se fac cele mai bune turte îndoite cu brânză. Reţeta secretă de la bunica Gherghina

Bunica Gherghina, din Alexandria, care a reușit să-i cucerească pe oameni pe TikTok, a venit de această dată cu o reţetă pentru cele mai bune turte îndoite cu brânză.

Femeia le-a prezentat urmăritorilor ei cum se pregătesc turtele îndoite cu brânză sau scovergi, așa cum sunt cunoscute în Moldova.

Ingrediente pentru turte îndoite cu brânză:

o jumătate de kilogram de brânză, indiferent de care aveți
1 kg de făină
drojdie proaspătă (cât o nucă)
3 ouă
sare
zahăr
jumătate de litru de apă caldă

Mod de preparare
În bolul cu făină punem drojdia. Apoi se adaugă un vârf de lingură de sare, după care o lingură plină cu zahăr. Apa se pune treptat și începem a frământa. Coca se lasă la dospit o jumătate de oră. Până se dospește coca, pregătim brânza cu cele 3 ouă.

Peste brânză adăugam ouăle și amestecăm.

Cine este bunica Gherghina
Bunica Gherghina este din comuna Poroschia, județul Teleorman și are 72 de ani. În tinerețe a fost croitoreasă și vânzătoare, iar bătrânețea și-o petrece liniștită și plină de viață, în casa unde a trăit până la această vârstă respectabilă. Recunoaște că s-a îndrăgostit din dragoste, iar acum vorbește cu multă emoție de cel pe care l-a prețuit atât de mult.

Atunci când nu face videoclipuri pentru TikTok, adună fructele și legumele din ograda sa, apoi merge singură la piață la Alexandria, unde le vinde. Bineînțeles, și acolo este recunoscută, iar oamenii se înghesuiesc să cumpere de la ea și să o cunoască personal.