Culiță Sterp, dator lui Carmen de la Sălciua . Suma uriașă pe care trebuie să i-o ofere fostei sale soții: ”Nu am primit nimic!””

După aproape 5 ani de la divorțul lor, Carmen de la Sălciua a ridicat un val de acuzații serioase împotriva lui Culiță Sterp, făcând public faptul că acesta a menținut controlul asupra contului lor comun de YouTube, unde au fost încărcate piesele pe care ea le-a compus. În consecință, toate veniturile provenite din popularitatea acestor piese au intrat în contul cântărețului, ceea ce a lăsat-o pe artistă fără niciun beneficiu financiar, deși ea a fost forța creativă din spatele hiturilor care au strâns milioane de vizualizări.

Carmen de la Sălciua și Culiță Sterp au fost o prezență apreciată în industria muzicală, iar pe baza acestei popularități au creat un canal de YouTube comun, unde și-au promovat creațiile. Însă, odată cu divorțul lor, Carmen a dorit să se desprindă rapid de trecut și i-a lăsat lui Culiță controlul asupra canalului. Cu toate acestea, ea ar fi dorit să beneficieze și financiar de succesul pieselor.

Situația s-a complicat când echipa lui Carmen de la Sălciua a cerut ca una dintre melodiile să fie ștearsă, dar provocările nu s-au oprit aici. Popularitatea pieselor a crescut în timp, iar odată cu aceasta au crescut și sumele încasate în contul lui Culiță Sterp.

“Nu am primit niciun ban! Nu am discutat încă cu un avocat, dar am discutat cu echipa mea și cei responsabili de canalul meu de YouTube. La momentul despărțirii noastre, canalul de YouTube, deși era în comun, a rămas în posesia lui. Așa am convenit. În acel moment, tot ce îmi doream era să pun capăt relației respective.

Nu m-a mai interesat și nici nu m-am mai gândit vreo secundă la asta. Canalul de YouTube a rămas la el, iar faptul că și-a schimbat numele nu m-a deranjat. Ceea ce m-a deranjat este că piesele noastre au rămas pe canalul lui fără ca eu să fi primit vreun beneficiu financiar.

Până acum, nu i-am adresat direct această problemă, deoarece nu am mai vorbit cu Culiță de mulți ani. Am trimis doar o notificare din partea echipei mele de pe YouTube să șteargă melodia ‘Jocurile de noroc’. Aceasta a fost întreaga conversație, care de fapt, nu a fost o conversație între noi doi. A fost purtată între părțile implicate de pe YouTube.”, a declarat Carmen de la Sălciua, conform Fanatik.

Artista a confirmat că fostul ei soț a răspuns pozitiv la cererea de ștergere și a eliminat melodia respectivă. Totuși, ea și-ar fi dorit să primească și partea sa din veniturile generate de piesele pe care le-a compus.

„El a șters melodia, dar nu am primit niciun ban pentru piesele pe care le-am compus și care au generat milioane de vizualizări. Nu am o problemă… Probabil că nu a avut curajul să mă contacteze direct.

Ar fi putut cel puțin să transmită echipei mele, sau lui Nek, să împărțim profitul așa cum se cuvine, mai ales că eu sunt compozitoarea acestor melodii în primul rând. Toate piesele sunt compuse de mine și ele rămân în continuare pe canalul lui. Mă deranjează faptul că acest aspect nu este tratat ca plata muncii depuse, înțelegi?”, a adăugat artista.

Carmen de la Sălciua: „Va trebui să consult un avocat”
Suma pe care se presupune că Culiță Sterp a încasat-o din piesele compuse de Carmen de la Sălciua este considerabilă, conform calculelor prezentate de sursele menționate anterior. Doar pentru piesa “Se-oprește timpul”, ar fi primit 115.000 de dolari, având 62 de milioane de vizualizări.

De asemenea, pentru videoclipul piesei “Banii sau iubirea”, care a acumulat 33 de milioane de vizualizări pe YouTube, se estimează că a încasat aproximativ 61.000 de dolari, iar pentru “Nu te întoarce iară” ar fi luat peste 20.000 de dolari, având 11 milioane de vizualizări.

Astfel, Carmen de la Sălciua nu este dispusă să renunțe la partea care îi revine din aceste câștiguri. Mai mult decât atât, ea a afirmat că intenționează să consulte un avocat pentru a vedea dacă este posibil să recupereze o parte din veniturile care îi sunt datorate.

“Am discutat deja cu echipa mea din Timișoara care se ocupă de YouTube să vedem ce putem face, poate să intenteze vreo acțiune, nu știu. Va trebui să consult și un avocat, pentru că nu sunt sigură cât de fezabil ar fi acum să recuperez ceva din banii câștigați pe YouTube. Banii au fost deja încasați de atâția ani… Nu sunt sigură cum se poate proceda exact.”, a concluzionat Carmen de la Sălciua.