Ce pensie are Maria Dragomiroiu, după 40 de ani de activitate: „Cum aş putea să trăiesc?

Maria Dragomiroiu, celebră cântăreață de muzică populară, s-a retras la pensie cu câțiva ani în urmă, după patruzeci de ani de carieră. Puțini sunt cei care cunosc cu adevărat cuantumul pensiei sale, un subiect sensibil pentru artista care a adus bucurie în sufletele multora de-a lungul timpului. După decenii de contribuție la muzica românească, pensia Mariei Dragomiroiu, inițial de 1.200 de lei, a crescut acum la aproximativ 2.700 de lei, însă este departe de a reflecta valoarea și impactul său cultural.

Maria Dragomiroiu, în vârstă de 68 de ani, este cunoscută ca una dintre cele mai respectate voci din muzica populară românească. Cu toate acestea, povestea pensiei sale este una dureroasă, deoarece sumele primite nu sunt suficiente pentru a duce un trai decent.

„Am ieșit la pensie și, după 40 de ani de muncă, primesc doar 1.200 de lei. Cum pot să trăiesc cu această sumă?”, a declarat cântăreața cu amărăciune în urmă cu ceva timp.

Chiar dacă pensia sa a crescut în ultimul timp, Maria Dragomiroiu a fost atacată pe rețelele de socializare atunci când a dezvăluit cuantumul acesteia.

„Am fost înjurată pe Facebook când am vorbit despre pensia mea. Rog să nu mai facă asta, acum primesc peste două mii de lei și cu indemnizația depășesc 2.700 de lei. Dar viața unui artist nu poate fi susținută doar din asta. Plătesc impozite și poate mulți dintre voi primiți pensii mai mari”, a explicat Maria Dragomiroiu.

Pe lângă lupta cu veniturile reduse, Maria Dragomiroiu se confruntă și cu insomnii. Cu toate că soțul său, Bebe Mihu, adoarme ușor, ea se confruntă deseori cu dificultăți în a adormi din cauza gândurilor și emoțiilor care o copleșesc.

Maria Dragomiroiu și Bebe Mihu, căsătoriți de peste 35 de ani, au o legătură puternică și profundă. Bebe Mihu a mărturisit că s-a îndrăgostit de Maria încă de la prima sa apariție la televizor și că ea este femeia visurilor sale.