Misterul călugărului: Identificarea figurii din stânga lui Gigi Becali – O figură eminetă în fotbalul românesc care a ales calea pustniciei

Aseară, pe Arena Națională, FCSB a disputat penultimul meci din Play-Off-ul Superligii împotriva echipei CFR Cluj. Evenimentul a atras peste 50.000 de spectatori, printre care s-a aflat și Gigi Becali, care a făcut o apariție surprinzătoare alături de patru preoți. Printre aceștia se număra și Alexandru Tudor, fost arbitru renumit, care s-a călugărit după retragerea din sport.

În fața a 55.000 de fani, în majoritate susținători ai FCSB, Gigi Becali a trăit momente contradictorii. Deși a fost bucuros pentru câștigarea trofeului de campionat după o așteptare de 9 ani, a fost dezamăgit de înfrângerea suferită în fața CFR Clujului în penultima etapă a Play-Off-ului.

Presa a fost captivată de prezența lui Gigi Becali pe stadion alături de preoți, printre care s-a aflat și Alexandru Tudor, o figură notabilă în arbitrajul românesc. Tudor, supranumit „Brad Pitt Tudor” de presă, s-a retras din arbitraj în 2018, după o carieră de peste două decenii în Liga I și ca arbitru internațional între 2001 și 2015.

Într-un interviu, Alexandru Tudor a explicat schimbarea sa de atitudine spre finalul carierei: „Mândria este un defect pentru un arbitru. În ultimii ani, mi-am schimbat atitudinea, încercând să devin un model pentru fiul meu. Vreau să explic jucătorilor ce este bine și ce nu, încercând să îi conduc spre a face ceea ce este de valoare.”

La meciul de sâmbătă seara, fostul arbitru, acum călugăr, a fost de nerecunoscut pentru mulți. Gigi Becali a vorbit despre decizia sa de a reveni pe stadion în compania celor patru preoți, printre care și Alexandru Tudor: „Am venit cu călugării, frații mei, care s-au rugat pentru mine și m-au ajutat să câștig titlul. Ei sunt frații mei pe care îi iubesc și mi-e dor de ei dacă nu îi văd o săptămână sau două. Am luat binecuvântarea episcopului pentru a putea veni.”

Astăzi, Alexandru Tudor trăiește retras la mănăstire ca preot pustnic, dedicându-și viața rugăciunii și pioșeniei.