Celebrul creator a decedat! Era cunoscut de toată lumea datorită serialului său extrem de popular

David Jacobs, maestrul creativ din spatele unor producții de televiziune emblematică precum „Dallas”, „Knots Landing” și „Paradise”, s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani. Vestea tragică a venit din partea sursei de încredere Variety. Jacobs, care a luptat cu boala Alzheimer de ani de zile, a încetat din viață duminică la Providence Saint Joseph Medical Center din Burbank. Anunțul a fost făcut de fiul său, Aaron, pentru publicația menționată.

David Jacobs a fost forța creativă din spatele fenomenului „Dallas”. Serialul original a rulat timp de 14 sezoane, între 1978 și 1991, iar reboot-ul său, produs între 2012 și 2014, a continuat să încânte audiențele moderne. În plus față de „Dallas”, Jacobs a fost arhitectul și altele două seriale de succes: „Knots Landing”, o telenovelă ce a cucerit inimile publicului timp de 14 sezoane până în 1993, și „Paradise”, un western captivant difuzat între 1988 și 1991.

În palmaresul său de creație se regăsesc și alte producții remarcabile. Jacobs a colaborat cu Robert Porter pentru a aduce pe ecrane serialul western „Paradise” și a avut contribuții semnificative la seriale precum „Four Corners”, „Family”, „Dallas: The Early Years”, „Kingston: Confidential” și „Bodies of Evidence”.

Pe lângă contribuțiile sale ca scenarist și producător, David Jacobs a fost o prezență influentă în lumea literară și a artei. S-a născut pe 12 august 1939, în Baltimore, și și-a obținut o diplomă BFA la Maryland Institute College of Art, urmată de un master în istoria artei la Hunter College din New York.

A împărtășit cunoștințele sale în domeniu prin intermediul mai multor cărți, precum „Master Painters of the Renaissance” (1968) și „Chaplin, the Movies & Charlie” (1975). În plus, a fost un scriitor apreciat, contribuind la publicații de prestigiu precum Esquire, Newsweek, Holiday și New York Times Magazine. Experiența sa editorială a inclus și rolul de redactor de articole pentru American Heritage.