Au apărut detalii despre câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român –

Detalii impresionante au fost recent dezvăluite cu privire la suma remarcabilă pe care Nadia Comăneci a primit-o de la statul român. Cunoscută sub numele de „Zeița de la Montreal”, legendară gimnastă română a primit o rentă viageră maximă în recunoaștere pentru performanțele extraordinare pe care le-a realizat de-a lungul carierei sale uimitoare.

La vârsta de 62 de ani, Nadia, care de două decenii s-a stabilit în Statele Unite, în orașul Norman, aproape de Oklahoma City, locuiește împreună cu soțul ei, Bart Conner, într-o casă evaluată la 400.000 de dolari.

Palmaresul ei strălucitor include cinci medalii de aur la Jocurile Olimpice, alături de alte trei medalii de argint și una de bronz. În recunoașterea acestor realizări remarcabile, Nadia primește o rentă viageră maximă, conform prevederilor legale.

Pe lângă aceasta, Nadia primește venituri din diverse surse, inclusiv de la statul român, sub forma unei pensii speciale. În conformitate cu informațiile furnizate de antena3.ro, această pensie se ridică la suma impresionantă de 13.149 lei lunar, echivalentul a aproape 2.800 de dolari.

În ciuda contribuției sale de necontestat la istoria sportului românesc și mondial, guvernul a decis să impună măsuri de austeritate pentru anul 2024, astfel încât suma pensiei oferite sportivilor în trecut nu a crescut. Potrivit Ordonanței de Urgență Nr. 115/2023, sumele acordate ca rente viagere rămân neschimbate față de cele din decembrie 2023.

Debutul lui Nadia în istoria sportului a fost la Jocurile Olimpice din 1976, de la Montreal, unde a obținut primul 10 din istoria gimnasticii olimpice. Cariera sa impresionantă s-a încheiat în 1984, cu 25 de medalii câștigate la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale și Campionatele Europene, dintre care 16 de aur.

În plus față de realizările sale în sport, Nadia Comăneci continuă să fie prezentă în lumina reflectoarelor, fiind recent remarcată la gala Premiilor Laureus. Cu o apariție spectaculoasă pe covorul roșu, Nadia s-a întreținut cu diverse personalități marcante din lumea sportului, inclusiv cu Jude Bellingham de la Real Madrid și Carlos Alcaraz, clasat pe locul 3 în ATP.