Gestul enigmatic al Danei Rotariu înainte de a-și lua rămas bun de la această lume: O premoniție a sfârșitului?

Tragicul deznodământ al vieții soției ilustrei figuri din istoria fotbalului românesc, Iosif Rotariu, a lăsat o amprentă adâncă în inimile fanilor și ale tuturor celor care au simțit povestea lor. În noaptea de 25 spre 26 mai 2024, Dana Rotariu, partenera sa de viață, a părăsit această lume, lăsând în urmă o poveste cutremurătoare de curaj și premoniție.

În clipele sale dinaintea trecerii în eternitate, Dana Rotariu pare să fi avut o înțelegere profundă și tulburătoare a apropierii tragice a sfârșitului său. Potrivit mărturiei lui Iosif Rotariu, soțul ei, Dana și-a exprimat cu claritate dorințele, pregătindu-l pe acesta pentru momentul inevitabil. Două cereri simple și puternice au fost încredințate călătoriei sale spre veșnicie, iar ambele au fost onorate cu solemnitate și respect de către cei rămași în urmă.

Prima dintre dorințele sale a fost legată de alegerea veșmintelor sale funerare. Dana Rotariu a făcut personal selecția unui costum alb în care să fie îmbrăcată pentru călătoria sa finală. Cu o premoniție uluitoare, ea și-a făcut pregătirile din timp, indicându-i soțului său ceea ce dorea să poarte în momentul despărțirii lor pământești.

În al doilea rând, Dana Rotariu a avut grijă să lase o ultimă dorință în grija soțului său. Înțelegând responsabilitatea care îi revine, ea i-a cerut lui Iosif să aibă grijă de toți copiii lor. Printre aceștia se numără și Kassandra, o tânără adoptată cu multă dragoste în urmă cu mulți ani și care a trecut prin numeroase încercări medicale dificile.

Kassandra, primită cu afecțiune în familia Rotariu, a traversat o copilărie zbuciumată, marcată de suferință, fiind supusă unor tratamente chirurgicale complexe și, în trecut, chiar actelor de violență din partea părinților biologici. Înainte de a-și lua rămas bun de la această lume, Dana Rotariu și-a exprimat dorința ca soțul său să îngrijească de toți copiii lor cu aceeași iubire și devotament.

Tristețea care învăluie pierderea unei figuri atât de iubite și respectate înseamnă și recunoașterea luptei eroice a acesteia și a devotamentului său față de cei dragi. Dincolo de pasiunea sa pentru fotbal, viața lui Iosif Rotariu va fi, fără îndoială, pentru totdeauna marcată de amintirea și învățăturile aduse de soția sa, Dana Rotariu.