Care este suma pensiei lunare a Adrianei Iliescu, cea mai vârstnică mamă din România, și cum își susține eforturile pentru a-și ține fiica la două facultăți”

Fiica celei mai în vârstă mame din România, Eliza Maria Iliescu, își începe călătoria academică ca studentă în primul an la două facultăți. Nu este surprinzător faptul că aceasta reușește excelent, o confirmare venind chiar din partea mamei sale.

Când vine vorba despre finanțarea celei de-a doua facultăți pe care Eliza Maria Iliescu o urmează, mama sa, Adriana Iliescu, a dezvăluit că va contribui din pensia primită de la Uniunea Scriitorilor.

“Am făcut calcule și suntem în măsură să facem față acestui cost. Vorbim despre aproximativ 4.000 de lei anual, o sumă pe care cred că o vom putea acoperi din pensia mea. Știm amândouă că nu va fi ușor, dar sunt ferm convinsă că va reuși să gestioneze situația!”, a subliniat Adriana Iliescu.

Pe lângă această sumă, Adriana Iliescu mai primește 2.000 de lei de la Uniunea Scriitorilor.

“Nu a fost o perioadă ușoară, dar am trecut peste toate împreună. Am trăit din pensia mea de profesor, chiar de la nivel universitar, și din indemnizația de la Uniunea Scriitorilor, aproximativ 2.000 de lei. Ne-am descurcat întotdeauna cu resursele disponibile și nu am cerut ajutor nimănui!”, a dezvăluit Adriana Iliescu pentru playtech.ro.

Deși până acum Eliza Maria Iliescu s-a descurcat excepțional la ambele facultăți, mama sa a dezvăluit că fiica ei a fost nevoită să-și ajusteze programul pentru a ajunge la cursuri și că uneori folosește taxiul pentru a ajunge la timp.

“E la două facultăți și se descurcă excelent. A fost necesar să-și ajusteze programul între grupe și, uneori, să folosească taxiul pentru a ajunge de la o facultate la alta, dar costurile nu sunt exorbitante”, a explicat Adriana Iliescu.

Referitor la planurile sale viitoare, Eliza Maria Iliescu a subliniat că dorința sa este să obțină rezultate remarcabile în cadrul studiilor sale universitare.

“Este important pentru mine să urmez pasiunea mea și să obțin rezultate bune în învățătură. De aceea am ales să mă înscriu la această facultate, parte a unei universități prestigioase din București, și să explorez și domeniul Științelor Umane”, a explicat Eliza Maria Iliescu.