Descoperirea neașteptată: Ce a ieșit din peretele casei după ce a fost găurit, declanșând o adevărată ‘avalanșă.

Proprietarii unei locuințe din California au avut parte de o surpriză de proporții atunci când au apelat la o echipă de specialiști pentru a rezolva problemele cauzate de o ciocănitoare. Această pasăre ingenioasă ascunsese în pereții casei peste 300 de kilograme de ghinde, fapt care a generat o situație cu totul neașteptată.

Nick Castro, proprietarul unei firme din California specializată în controlul și eliminarea dăunătorilor, are o experiență de peste 20 de ani în domeniu. De-a lungul carierei sale, acesta a întâlnit numeroase situații neobișnuite, însă descoperirea recentă l-a uimit.

Bărbatul a fost chemat într-o casă pentru a gestiona o problemă cauzată de o ciocănitoare care provocase daune fațadei de lemn a locuinței. Se pare că pasărea, folosindu-se de găurile făcute în pereți, ascunsese o cantitate considerabilă de ghinde în structura casei.

Atunci când Nick a început să spargă peretele pentru a îndepărta ghindele, a pornit un adevărat „potop”.

„Ghindele continuau să curgă, fără să se oprească”, a relatat el.

„Inițial, credeam că ghindele ocupă doar aproximativ un sfert din perete. Dar, în realitate, acestea erau îngrămădite până la podul casei”, a adăugat Nick.

Exterminatorul a fost nevoit să taie și alți pereți ai casei, iar ghindele au continuat să se reverse, totalizând o impresionantă greutate de 320 de kilograme, care au umplut opt saci mari de gunoi.

Pasărea pare să fi depozitat ghindele în întreaga casă, făcând găuri și în placajul de lemn de pe exteriorul clădirii.

„Ciocănitoarea a distrus complet aspectul exterior al casei cu găurile pe care le-a făcut. Ghindele erau depozitate pe întreaga suprafață”, a mai precizat Nick.

„De fapt, am surprins-o chiar în timp ce făcea acest lucru. Atunci când eram acolo, am observat cum își aducea mai multe ghinde în găurile pe care le-a creat”, a remarcat bărbatul.

Pasărea chiar a depozitat ghinde și în coșul de fum al casei.

„Rezerva de hrană” a fost înlăturată, iar proprietarii au făcut reparații pentru a acoperi găurile din exteriorul casei.

Aceștia speră că adăugarea unui placaj din vinil va încuraja pasărea să găsească un nou loc pentru a-și depozita hrana.