De la cățel la… ce? Povestea uluitoare a femeii care a descoperit adevărul despre cel pe care ll-a luat acasă de pe marginea drumului..

O familie din Massachusetts a avut parte de o surpriză neașteptată atunci când au intervenit pentru a ajuta un “cățeluș” pe marginea drumului și au descoperit ulterior că, de fapt, acesta era un pui de coiot.

Inițial, membrii familiei au crezut că fac o faptă bună salvând ceea ce părea a fi un patruped neajutorat. Cu toate acestea, în curând și-au dat seama că animalul nu se asemăna deloc cu un câine obișnuit. Așadar, au apelat la Cape Wildlife Center, un centru local specializat în îngrijirea animalelor sălbatice, pentru a obține informații și asistență suplimentară.

Diagnosticul a fost unul surprinzător: micuțul salvat de familie era, de fapt, un pui de coiot estic, separat de haita sa. Acest fapt a stârnit uimire printre locuitorii din zonă, care au fost informați despre incident de către oficialii centrului pentru animale sălbatice, prin intermediul rețelelor de socializare.

“El a fost dus acasă din greșeală de către o familie locală, care l-a identificat eronat drept un cățeluș pierdut”, au scris reprezentanții Cape Wildlife Center pe pagina lor de Facebook.

Imaginile cu micuțul coiot au fost însoțite de o avalanșă de comentarii din partea comunității locale, mulți exprimându-și uimirea și admirația față de aspectul drăgălaș al animalului.

Personalul centrului pentru animale sălbatice a confirmat că puiul de coiot nu prezintă semne de rabie și a primit aprobarea Departamentului de Sănătate Publică pentru îngrijirea sa. În prezent, animalul se recuperează într-o secție de izolare și primește îngrijire corespunzătoare.

“Odată ce ambii pui vor fi vaccinați, aceștia vor fi crescuți împreună și li se va oferi oportunitatea de a se dezvolta și de a învăța comportamente naturale în cuștile noastre mari în aer liber”, au explicat oficialii centrului.

Această întâmplare neobișnuită a oferit comunității locale ocazia de a reflecta asupra relației delicate dintre oameni și animalele sălbatice și a demonstrat importanța înțelegerii și respectului față de natură și ecosistemul său fragil.