Rugaciunea grabnic-ajutatoare pe care s-o rostesti oricand iti e greu

„Cand simti ca nu intrevezi solutia problemelor tale, cand nu te poti linisti, roaga-te catre Maica Domnului, Ajutatoarea celor aflati in suferinta, ce mijloceste catre Bunul Dumnezeu, sa iti arate solutia si sa te ajute in depasirea necazului.

Pentru a simti binefacerile Maicii Domnului este bine sa mergi sa te rogi la Biserica in fata Icoanei. Dupa rugaciune vorbeste cu Duhovnicul tau si cere ajutorul pentru a depasi necazul lasat peste tine. Aprinde o lumanare, roaga-te in fata Icoanei Maicii Domnului asa”:

„Sfanta Maria, ma indrept plin de incredere catre Tine, cerandu-ti ajutor!

Cred cu tarie ca ma vei asculta in necazul meu si ma vei sprijini cand imi este greu.

Spre a-ti arata recunostinta mea, iti fagaduiesc sa fac cunoscuta si altora aceasta rugaciune. Te rog, cu umilinta, sa imi aduci liniste in tristetea si durerile mele.

In numele negraitei rugaciuni si bucurii care ti-a cuprins inima cand ai oferit adapost Mantuitorului lumii in casa ta din Betania, te implor, roaga-te pentru mine si familia mea ca sa-l pastram pe Dumnezeu in inima astfel incat sa ne invrednicim a primi ajutor in nevoile noastre, mai ales in durerea care ma copleseste acum (aici se spune dorinta).

Te implor, Ajutatoarea celor aflati in suferinta, infrange orice greutati precum ai infrant balaurul care sade la picioarele tale.”

Dupa ce ai terminat de rostit aceasta rugaciune pentru indeplinirea dorintelor, continua cu „Tatal nostru”, apoi cu rugaciunea „Bucura-te Marie, cea plina de Har, Domnul este cu Tine! Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecului tau care a nascut pe Mantuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos. Sfanta Marie, Maica de Dumnezeu, roaga-te pentru noi pacatosii acum si in ceasul mortii noastre.