Prof. Dr. Irinel Popescu avertizează: Persoanele cu această Caracteristică vor dezvolta

Kate Middleton nu a oferit detalii specifice cu privire la tipul sau stadiul cancerului, dar a subliniat că echipa sa medicală i-a recomandat să urmeze un regim de chimioterapie preventivă. Chimioterapia preventivă este o măsură adesea adoptată înainte sau după tratamentul primar, cum ar fi intervenția chirurgicală, pentru a minimiza riscul de recurență sau răspândire a cancerului.

Prof. Dr. Irinel Popescu, citat de spectacola.ro, a menționat importanța polipozelor familiale în contextul riscului crescut de cancer. El a subliniat că persoanele cu polipoză familială, în mod cert, sunt expuse riscului de a dezvolta cancer într-un anumit moment. O sancțiune frecventă în astfel de cazuri este extirparea organului afectat.

Polipoza adenomatoasă familială (PAF) reprezintă cel mai întâlnit sindrom de polipoză adenomatoasă. Aceasta se transmite autozomal dominant și se caracterizează prin apariția timpurie a sute sau chiar mii de polipi adenomatoși diseminați în întreg colonul și rectul. În lipsa unui tratament adecvat, PAF evoluează inevitabil către cancerul colonic până la vârsta de 35-40 de ani, fiind asociată și cu un risc crescut pentru alte tipuri de tumori maligne.