Capete de ceapă mari cât pumnii? Este posibil. Metoda dovedită a bunicii pentru o recoltă reușită

Îngrășământul natural pentru ceapă este un lucru pe care l-ați dobândit din cunoștințele bunicilor și bunicilor voștri. În zilele noastre, puteți găsi în magazine multe produse care au ca scop să ajute legumele să crească. Cu toate acestea, nimic nu funcționează la fel de bine și de eficient ca metodele care au fost folosite în grădini de ani de zile.

Ceapa este una dintre legumele cel mai des folosite în bucătărie. Nu este surprinzător faptul că cei mai mulți dintre voi o includ în planurile de însămânțare a grădinii. Cu toate acestea, plantarea singură nu este suficientă, mai trebuie îngrijită corespunzător.

Deși are un sistem radicular mic, ca și alte plante, are nevoie de anumiți nutrienți. Află ce ar trebui să îi dai cepei pentru a te asigura că recolta îți depășește cele mai nebănuite așteptări. Cine știe, s-ar putea chiar să te facă să plângi fără să tai? De data aceasta de fericire.

Ce poți face pentru ca ceapa să crească mare? Trebuie să țineți cont de câteva aspecte importante

Dorința de a avea o recoltă generoasă trebuie să fie susținută de acțiune. Există cinci aspecte de îngrijire de care trebuie să vă ocupați. Neîngrijirea lor poate duce la un sezon slab. Prima este calitatea corespunzătoare a solului.

Cepei îi place ca solul să aibă o textură tuberoasă, să fie fertil și bine drenat. Aciditatea este cea mai favorabilă pH în intervalul 6,5 până la 7. Asigurați-vă că îmbogățiți solul cu nutrienții necesari în prealabil, astfel încât planta să poată crește corect de la început.

O altă problemă este afânarea solului. Astfel, rădăcinile cepei vor avea acces la apă și la mineralele de care au nevoie – faceți acest lucru de câteva ori pe sezon, atunci când vedeți că solul începe să se ofilească. Dar regulile importante de îngrijire nu se opresc aici. Cum rămâne cu udarea plantelor?

Cepei îi place să fie udată? Acesta este un lucru de care trebuie să țineți cont

O altă metodă de îngrijire care nu trebuie uitată este udarea. Ceapa este foarte pretențioasă din acest punct de vedere, așa că nu trebuie neglijată – solul trebuie să fie menținut umed în permanență. Nu mai puțin important pe listă – dezmierdarea. Nu neglijați nici dăunătorii, deoarece aceștia concurează cu alte plante, luându-le apă și nutrienți. Nu în ultimul rând – Fertilizarea. Deși legumele nu au cerințe ridicate în această privință, acest lucru nu înseamnă că nu le au. Dacă doriți să vă bucurați de capetele mari și suculente ale cepei – precum și de partea verde, comestibilă – merită să le îngrijiți în următoarele moduri.

Cu ce să fertilizezi ceapa pentru a o face să crească mai bine? Metode dovedite care au fost transmise de generații întregi

Principalele elemente necesare pentru o bună creștere a cepei sunt fosforul, potasiul și, în situații speciale, azotul.. Grădinarii încep fertilizarea și compostarea cu un sezon mai devreme pentru a pregăti solul pentru legume. Atunci când se cultivă, după cum am menționat deja, este important să irigarea regulată.

Și la fel cum trebuie să vă amintiți să faceți acest lucru în fiecare zi, fertilizarea este suficientă Rechemare 2 – 3 ori în timpul sezonului.

Pentru a prepara amestecul pe care îl foloseau bunicile tale, vei avea nevoie de cenușă de lemn. Într-o oală plină cu cinci litri de apă clocotită, adăugați 200 g de cenușă de lemn, pe care am trecut-o în prealabil printr-o sită.

Se acoperă și se lasă deoparte timp de 24 de ore. Cenușa de lemn este o sursă de minerale valoroase, favorizează dezvoltarea microflorei și îmbunătățește structura solului.

După un timp rezonabil, puteți amesteca soluția și o puteți folosi pentru a fertiliza ceapa. De asemenea, funcționează bine și la roșii, castraveți, conopidă și, de asemenea, pe gazon.